Tuesday, January 1, 2019

Trenninädal 24.-30. detsember

Jõulud ja aastavahetus jätavad trennigraafikule oma jälje. Jõulude ajal proovisin jõule pidada. Teisipäevane intervallventti jäi samuti ära ja esimene aktiivne liigutamine pärast jõulusööminguid oli alles kolmapäeval, kui olin Pangodist tagasi linna jõudnud ja läksin oma nädala alguse sörgitiirule. Kuigi ilm oli plussis, siis kõnniteed olid libedad ja vist oli selle talve kõige esimene päris libeda ilma jooksuring. Kuidagi tegin selle 12 km ära, aga midagi väga toredat ei olnud, sest energiat läks palju libeda tõttu kaduma ja tempo polnud midagi erilist. Lõpuks keskmiselt 6:06/km ja pulss 153.

Neljapäeval olin täitsa tublilt kohal Sparta jooksugrupi trennis. Nii palju oli vihmasadu ja sula päästnud, et võrreldes kolmapäevaga olid kõnniteed üsna puhtad, aga metsa all valitses totaalne kiilakas. Tegime oma lühikese soojendussörgi Pärnu maantee äärsel kõnniteel ära ja siis Merko parklas jooksuharjutusi ka. Kuna kõval kattel, siis rohkem harjutusi (yey, põlvetõsted) ja vähem hüppeid. Pärast jooksime mööda Järvevana kergliiklusteed veel kilomeetreid peale. Lõpuks tuli kokku 8,74 km.

Kõik see sula ja vihm olid reedeks isegi Peetri kõnniteed jõudnud puhtaks teha, nii et reedene tempojooks toimus üsna ideaalilähedastes tingimustes - ilm oli udune ja tuulevaikne. Läksin kodu juurest minema ja esialgu tundus, et ei saa kuidagi normaalset kiirust üles ja tempot alla 5:20. Siis tänava lõpus teatas Garmin, et leidis nüüd GPSi üles ja esimese kilomeetri tegelik aeg oli 5:13. Teine tuli juba 5:03 ja pidin ennast tagasi hoidma, et liiga kihutama ei hakkaks. Sellest hoolimata tuli üsna kergelt kilomeetri ajad 5:05 ümber ja kuna 7. kilomeetri juures oli pulss veel täiesti mugavustsoonis, siis sain viimasel kilomeetril Häälinurme tänava allamäge lõigul natuke kiirendada ja teha 4:53 kilomeetri aja. Kokku 10 km keskmiselt 5:05/km ja pulss 166. Täitsa respektaabel ja talvehooaja tavalisest tuli kümnekas umbes minuti kiiremini.

Laupäeval käisime Paldiskis ja pidasime ema ja venna perega jõule. Tagasi jõudsime pärastlõunal ja sellepärast ei saanud minna oma tavapärasele pikale jooksutiirule. Pikk jooks tuli niisiis teha Peetris, vanal tuttaval 8,4 km ringil. Lihtsalt kaks korda. Pikk ja tüütu, aga kuna ilm oli sama hea kui reedel ja tee puhas, oli mõnus joosta. Läksin rahuliku sörgiga esimesele ringile, aga tempo oli madala pulsi kohta ootamatult kiire ja kilomeetri ajad tulid järjest alla 6 minuti. Teisel ringil andsin tempos natuke järele. Lõpuks 16.36 km 5:59/km tempoga ja pulss 148. Garmin arvas selle pingutuse 2.8 punkti vääriliseks.

Pühapäeval mängisime jälle peetrikatega kossu - seekord jälle poolteist tundi, aga kuna mängijaid oli 13, sai vahetustega teha ja üle välja 5vs5 pidevalt intensiivest tempot hoida. Teisel poolajal saime korra maa-ala kaitsegi isegi nii hästi toimima, et keerasime teise meeskonna rünnaku täielikult lukku. Omamoodi nauding ongi see, kui saab kaitses pidama ja lauas pallid kätte.


Kokku see nädal 47 km jooksu + korvpall. Detsembrikuus kokku tuli 193 km. Mitte päris 200, nagu tahtsin, aga peaaegu.

Et see on aasta viimane trennipostitus, on paslik 2018. aasta kokku võtta.
Aasta jooksul tuli 198 jooksutrenni, kokku 2164 km
Lisaks jõudsin korvpalli mängima 17 korda ja intervallventtisse 10 korda.

No comments:

Post a Comment