Sunday, May 26, 2019

Rapla Selveri suurjooks 10 km

Pühapäevane hommik tervitas pilves ilmaga ja keskmiselt kõva tuulega. Sõin hommikuse müsli ära ja käisin enne Rapla poole startimist Selverist läbi - traditsiooniline Snickers kaasa ja võis minna. Jõudsin üsna varakult kohale, ilm oli pigem jahe väljas tšillimiseks. Kuna jõudsin varakult sain oma stardiümbriku kiiresti kätte. Stardinumber 480.
Enamik jooksjaid olid aega parajaks tegemas Rapla Selveris - suur osa poode oli küll kinni, aga vähemalt oli soe ja sai rahulikult numbri rinnale kinnitada. Olin väga veendunud, et lähen pikkade varrukatega pluusiga jooksma, sest tuuli tundus väga külm.
Kui lõpuks teisi spartakaid nägin, haakisin ennast Britile ja Siljale soojenduseks sappa ja selle paari kilomeetrise sörgiga sai juba sooja küll, nii et julgesin ikkagi numbri T-särgi peale ümber tõsta ja jätsin pika dressi maha. Õige otsus tagantjärele.
Tegime veel stardikoridori kõrval spartakatega mingeid võimlemisharjutusi, vaatasime poolmaratoni starti ja siis läksime napilt 5 min enne enda starti stardikoridori. Tundus, et kõik olid juba kohal ja hakkasin ennast rivi lõpu poole sättima kui keegi korraldaja viipas, et ei-ei, numbrid -500 on ees. Põhimõtteliselt lükati meid terve seltskonnaga eliidi stardigruppi, nii et stardikoridoris ei pidanud üldse aega kaotama. Saingi stardist kohe enda tempoga minema minna - samm oli kerge, aga kell näitas 4:04/km. Esimeste tempo kuidagi haaras kaasa ja enamik spartakaid pani ka natuke eespool minema, nii et kuigi proovisin natuke rahulikumalt võtta tuli esimene kilomeeter ikkagi 4:30 peale ja teine 4:44. Liiga kiire - plaan oli ju esimene pool 4:50 tempos joosta. Rapla pidi kiire ja sile rada olema, aga tegelikult pakkusid Rapla tänavad esialgu vastutuules nii langusi kui tõuse. Teadsin, et maanteesirgele jõudes peaks tuul olema tagant - nii oligi ja ka maantee läks pigem laugelt allamäge, aga selleks hetkeks oli 4 km joostud ja üsna raske olla. 5 km peale jõudsin 23:39-ga, aga siis kiirendamisest ei tulnud väga palju välja - pulss oli 180 peal ja mõtlesin et kui nüüd gaasi annan, siis kustun lõpus päris ära. Vajasin paar kilomeetrit 4:50-4:55 tempos taastumiseks, aga ei olnud head punti ka kellega joosta. Vahepeal jõudsid järele #headinimesed Kaire ja Martin, kelle tuules veidi aega jooksin, aga nemad jäid 8 km joogipunktis maha ja proovisin siis natuke gaasi panna. 
Merle nokamütsi nägin kogu aeg natuke maad eespool - vahepeal tundus, et ta hakkab justkui väsima, aga tegelikult eriti lähemale ei tulnud ja see tegi ka natuke tuska. Viimasel kilomeetril polnud enam vaja tagasi hoida midagi ja läksin maksimumiga lõppu tegema. Toomas ergutas veel lõpukurvis ja väga raskelt tuli see finish. Kellal aga numbrid 47:16. Ametlik protkolli aeg 47:19, ametlik netoaeg 47:18.  Koht 212. Keskmine pulss 181, max 192 - ei jäänud väga palju sisse, kuigi Garmin arvas, et pingutus on ainult 4.9 reitingut väärt.
Uus isiklik rekord pooleteise minutiga, aga kripeldama jäi ikkagi. Ei olnud targalt joostud kümnekas ja usun, et rahulikumalt startides ja jõudu paremini jagades oleks võinud tulla ka 47:00 peale aeg. Teiseks jäin Merlest 12 sekundiga maha ja rivaliteet kestab - mina sain punktid eelmise aasta Peetri jooksul ja sel aastal Viljandis, tema skooris nüüd Raplas. Nii et kokkuvõtteks hindele 4+

No comments:

Post a Comment