Sunday, June 9, 2019

Narva Energiajooks 2019

Narva Energiajooksu eilsest poolmaratonist pole midagi eriti head kirjutada. Võtsin hommikul Raini ja Kaisa auto peale ja läksime Narva suunas - meeleolu oli optimistlik, hoolimata sellest, et koos päikese välja tulekuga hakkas temperatuurinäidik auto armatuuril halastamatult tõusma.
Narva jõudes ja auto ära parkides oli kraade juba 27. Viimane Snickers ja hoiatuste järgi palju vett peale ja panime stardialas numbrid külge.
Stardis oli (minu jaoks) oodatust vähem rahvast, ei olnudki väga pikk rivi ja oma numbriga sattusin mõnusalt veel puu vilusse starti ootama. Esimene kilomeeter oli mäest üles aga pärast seda sai Kreenholmi poole liikudes päris hästi rütmi sisse - läksin plaani järgi nii umbes 5:20 ringis tempoga ja otsustasin, et panen võimaluse korral pärast 6. kilomeetrit natuke juurde. Palavus tappis korralikult, Kreenholmi kruusasematel teedel natuke tolmutas ka ja kuigi joogipunktid olid iga 3 km tagant, siis tundus, et võiks olla veel palju tihedamini. Kuna start oli kell 11, siis läks ilm ka iga kilomeetriga palavamaks. Kuuendal kilomeetril läks rada tagasi allamäge stardialasse ja siis linnuse tagant uuesti ülesmäge. Kiirendus tundus raske, nii et jäin sellesama 5:15-5:20 tempo juurde, kuni 10. kilomeetril tundsin kuidas enesetunne kiiresti halvaks läheb ja pea natuke ringi käib. Olen korra elus Hispaanias kuumarabanduse saanud ja sümptomid (peapööritus, kananahk) hakkasid kahtlaselt samamoodi tunda andma. Ees oli pikk lage päikese käes kõrvetav sirge ja veel 10 km jooksu, nii et tegin otsuse seal joon alla tõmmata ja stardipaika tagasi jalutada. Ei saa öelda, et oleks tempoga üle pingutanud ja pulss oli tegelikult veel sellel hetkel mugavalt alla 170, aga tundus, et keha lihtsalt ei kannatanud eda kuuma ja võib-olla siiski jäin natuke janusse.
Niisiis minu jaoks pika Narva sõidu järel ei mingit tulemust, medalit ega isegi pikka trenni mitte :( Suur pettumus ainult, aga ehk tuleb neid jookse normaalse ilmaga veel. Täna panin ennast igatahes Ööjooksule kirja - tuleb siis augustis poolmaratoni isiklikku rekordit üritada. Loodetavasti on õhtul joostes jahedam.
Motiveerin ennast nüüd järgmised poolteist kuud selle kehva jooksu taustal trenni tegema ja vaatame augustis siis, kuhu see viib.

No comments:

Post a Comment