Sunday, June 21, 2015

Nädala ülevaade vol. 25

Sparta kohta on vähe uut rääkida. Tegin kaks korralikku trenni ära. Esmaspäeviti biitsepsit tehes on veider, et ühel päeval tuleb kolmas harjutus selle istuvas asendis masina peal kergelt, teisel nädalal jälle jube raskelt. Mõjutab see kui läbi lihas pärast esimesi harjutusi on. Tritsepsi kangiga andsin ka viimase seeria järele ja 55 kg-ga tegin ainult 6 kordust. Kõhulihaseid see-eest panin jälle juurde ja sellega olen rahul. Rinnalihase areng surumisel on võib-olla kõige märgatavam. 40 kg ei ole selles asendis enam raske, 45 kg on täiesti tehtav.
Jooksukilomeetreid kogunes sel nädalal 32,5. Teisipäevase tempojooksu paugutasin veel kergemini ja kiiremini kui eelmisel nädalal. 10 km aeg oli umbes 53:30 kandis. Täiesti ulme. Tempotegemise mõttes jooksen ilmselt õige taktikaga - valdavalt lihtsalt pulsi järgi 160-165 kandis ja viimased 2-3 km panen tempot nii palju kui purakat sees on. Keskmine pulss tuleb nii täiesti normaalne 164-165, mis pole tempojooksu kohta tegelikult üldse palju. Teisipäeval oli ka veel mõõdukalt tuuline, nii et ideaalsest jooksuilmast ei saa väga rääkida. Kümnenda kilomeetri aeg 5:00 on omaette märgilise tähendusega.
Neljapäevane Sparta jooksutrenn oli jälle keskmisest raskem. Ei olnud üldse head jooksutunnet, ilm oli vihmane. Juba soojendusjooksu tehes kadus tuju ära ja kangutasin neid harjutusi kaasa teha. Treener pani ka natuke intensiivsemalt ja trenni lõpus see ühel jalal keksimise harjutus võttis lõpetuseks säärelihased korralikult läbi.
Plaan oli teha nädalavahetusel kolm jooksu, aga sinna see jäi... eilne päev möödus aknast vihma vaadates ja voodis raamatut lugedes. Õhtul, kui läks kuivemaks ja viisakamaks, ei suutnud enam motivatsiooni koguda. Täna tegin oma pika jooksu järele - 13 km. Tempo võtsin aeglasemalt kui eelmine kord. Tuult väga vähe võrreldes eelmiste nädalatega ja mõõdukalt soe ja päikseline ilm. Tempo jäi 6:40-6:50 vahele - aeglasem kui tavaliselt, aga jälgisin rohkem pulssi ja suutsin kärsitust tagasi hoida. Keskmiselt pulss 155.

No comments:

Post a Comment