Sunday, June 28, 2015

Nädala ülevaade vol. 26

Sparta trennidest pole palju rääkida. Tänu jaanipäevale tegin kolmapäevase kava reedel järele, aga ilusti mõlemad korrad tehtud. Kõhulihaste pingi oli keegi ahv suutnud katki teha, nii et alumisi kõhulihaseid pidin tegema küünarvartel rippes. OK, vahelduse mõttes täitsa tore. Selja ja rinnalihastega on viimased nädalad olnud selline teema, et kahest harjutusest üks tundub kerge ja teine jälle selle võrra raskem. Kusjuures see, kumb on kerge ja kumb raske, varieerub ilusti vastavalt sellele kuidas esimest teen. Sellepärast pole ka raskusi suurendanud - proovin ilusti 3 seeriat tehniliselt õigesti ära teha, see on eesmärk. Sama rinna-õlaga.

Teisipäeval pidin Lõuna-Eestisse jaanile sõitma ja mõtlesin enesekindlalt, et no worries - 10 km tempojooksu teen hommikul enne sõitma hakkamist ära. Paningi äratuse kella 7-ks ja kuskil 8.40 paiku kütsin rajale. Tingimuste mõttes oli päris hea - hommikune päike, värske õhk ja tühjad Peetri tänavad - aga no ei ole pekstes ka hommikuinimene. Iga tempojooks ei pea olema mingi personal best, läksin rahulikult pulsi järgi kuskil 5:35-5:40 tempos, aga no nii kuradi raske ja ebameeldiv oli, et pärast poolt maad teise ringi keskel jätsin katki ja sörkisin koju. Lihtsalt nii raske oli ennast hoogsalt liigutama saada. Tempojooksu pulss alla 170 peaks olema selline hea tase, millega kannatab pikalt joosta, aga seekord siis mitte. Järgmisel teisipäeval jälle õhtul, vaatame kuidas siis.
Neljapäeval Sparta jooksutrennis oli märksa lihtsam kui nädal tagasi. Maile väga ei piitsutanudki ja sai rahulikumalt teha ja sooritusele keskenduda. Üks asi mis nõuab harjutamist on see, et paljud asjad - hüpped eriti - nõuavad lisaks lihasjõule ja võhmale ka head rütmitunnetust ja koordinatsiooni. See tuleb vaikselt, aga esialgu on raske. Teatud viisil on päris raske terve lõik keksida, kui vahepeal 3-4x samm sassi läheb. Aga jooksus sama ju tegelikult - pead suutma hea rütmiga minna ja mitte vahepeal vasakule-paremale vänderdada. Aga koormuse mõttes oli lihtsam trenn ja keskmine pulss jäi ka madalamaks kui tavaliselt.
Laupäevase pika jooksu eesmärk oli murda välja sellest 13 km ringist ja teha natuke pikemalt, 14-15 km peale. Ilma mõttes sama ideaalne kui teisipäev - päikseline ja 20 kraadi alla temperatuur. Tuul oli põhjast (vist, ilmakaarte orienteerumisega on mul siin veel raskusi), see tähendas, et natuke vastu oli Kindluse teel ja Vana-Tartu maantee allamäge lõigul. Jõudsin ilusti normaalse pulsiga 6:30-6:40 tempos minna. 12. kilomeeter tuli 6:19. Kodu juures tegin kaks tiiru ümber Kuldala pargi ka ja kokku täpselt 15 kilomeetrit. Ajaks 1:38 - pargitiirude tempo jäi napilt 7 minuti alla, aga siin ongi natuke raskem kiirust hoida, sest lisaks väsimusele on ka palju pöördeid, mis hoogu maha võtavad. Aga sooritusega jään rahule, jalgade mõttes oleks jaksanud paar km veel minna.
Pühapäeval tegin rahuliku taastava jooksu. Plaan oli teha ca 8 km tunde järgi madala pulsiga. Tegin 5 km tiiru ümber Peetri ja siis sügasin jälle kaks tiiru ümber Kuldala pargi ka. Lõpetasin 7,5 km peal ära, kui pulss hakkas üle 150 kiskuma. Hästi ebaühtlase tempoga kilomeetrid ja pigem soe ilm ka, aga muidu hea rahulik jooks. Pärast tõmbasin mänguplatsi peal lõuga ja tegin rippes kätekõverdusi. Note to self - peale jooksu jaksan pealthaardega ca 3x ja althaardega ca 5x lõuga tõmmata.
Nädala summa siis u. 36-37 km. Pole paha.

No comments:

Post a Comment