Sunday, June 7, 2015

Nädala ülevaade vol. 23

Huvitav trenninädal, mitte eriti standartne igatahes. Esmaspäevase Sparta kohta ei ole palju öelda. Tegin jälle oma tavapäraste raskustega. Biitsepsi superseeriate jaoks võtsin 17,5 kg kangi ja tundub et see on õige tehnikaga tegemiseks õige raskus. Esimesed kaks seeriat jaksasin 12 kordust, siis 10 ja 8.
Kõhulihasied jaksasin ka eelmisest korrast rohkem, sellega jään rahule.
Teisipäeval valutas vasaku jala reielihas ja jätsin pärast mõningast kaalumist jooksu ära. Aga et päev päris raisku ei läheks, kutsus Lisell õhtul rattaga sõitma. Tegime koos ühe tiiru Pääsküla rabas ja tulime mööda Viljandi maanteed ja Järve metsa tagasi. Kokku umbes kahe tunniga veidi üle 32 km.
Kolmapäeval oli lühike Sparta. See tähendab, et jalga ei teinud ja piirdusin teiste harjutustega. Rinnalihasele 40 kg kangiga tuleb lihtsamalt, samas kui kätekõverdusi korralikult teha, siis need tõmbavad täiesti rihmaks - tegin 15+10+7+6. Aga nagu ütlesin siis lühike trenn.
Neljapäeval oli osakonna motivatsiooniüritus ja sportliku poole eest hoolitses kanuutamine. Päris kanuuga pole ma oma kümmekond aastat sõitnud, aga täitsa vahva oli. Ilm oli küll hirmus tuuline, nii et Pärnu jõel kohati aru küll ei saanud, et allavoolu liiguks. Endomondot tööle ei pannud, aga targemad ütlesid, et 8 km oli sõit ja umbes 3h läks koos pikemate pausidega.
Reedel siis puhkepäev. Väike saunaõhtu järgne rammestus ja kuigi Lisell kutsus Tour d'ÖÖ-le, siis jätsin vahele ja tukkusin kodus.
Laupäeval oli jalg imeliselt tervenenud ja tegin rahuliku pika jooksu. Tavapärane Assaku tiir. Tuul oli lõunast-edelast, nii et esimese poole vastu ja teise enam-vähem tagant. Läksin jälle rahulikult 6:30-6:40 tempos, Kindluse teel sõitis Karin jalgrattaga vastu ja lehvitas. Mõtlesin küll teha tunde järgi 14-15 km, aga maanteed mööda tagasi joostes hakkas parem puus kummaliselt tunda andma, nii et jätsin kodu juures katki. Aeg 1:24.00 on umbes 2 minutit kehvem kui mu parim sellel rajal ja pulss oleks ka võinud veidi madalam olla, aga enamvähem.
Täna siis tempojooks ja tegin järele selle kümneka mis teisipäeval tegemata jäi. Tuul oli eilsega võrreldes pööranud põhja-kirdesse ja läinud veel tugevamaks. Tegin need 3 ringi Peetri aleviku vahel ja mõtlesin minna kiireneva tempoga. Esimese ringi sain päris hea tempoga tehtud ja pulss oli ka rahulikult alla 170, aga kui teisel ringil 5. km kandis uuesti Vägeva teele pöörasin, siis see teist korda vastutuult raiumine võttis juba kõvasti hoogu maha. Kolmanda ringi proovisin lihtsalt kuidagi 5:45 kanti kilomeetrid ära teha ja midagi kerget enam ei olnud. Kokkuvõtteks siiski väga hea aeg, napilt üle 59 minuti ja keskmine km 5:40.
Jooksukilomeetrite mõttes oli võib-olla pisut tagasihoidlik nädal, aga muidu vaheldusrikas ja aktiivne.

2 comments:

  1. Sa jooksid laupäeval Astangul?Ma ronisin seal :D

    ReplyDelete
  2. Assakul, mitte Astangul. Astangu - Tallinna kolelinnaosa Õismäe taga. Assaku - väike küla Tallinn-Tartu maanteest paremal, Peetrist natuke lõuna poole.

    ReplyDelete