Sunday, May 31, 2015

Nädala ülevaade vol. 22

Eelmise nädala nohu enam-vähem selja taha jäetud, läksin esmaspäeval Spartasse ja riietusruumi jõudes vandusin ropult, sest loomulikult olid trennipüksid koju jäänud. Fakk, seriously?! Miks alati minuga selliseid asju juhtub? Nii et esmaspäevane trennipäev läks pekki.
Teisipäeval tegin suure vihaga kiire kümneka - tekitasin endale ühe lühema püsiraja siia Peetri asula sisse - umbes 3,4 km ringid, tegin kolm tiiru ja 10,43 km praktiliselt täpselt tunniga. Kümneka aeg 57-58 minuti vahele. Huvitav rada on see, kuskil 0,5-2 km peal on ebamugavam osa, natuke tundub justkui läheks ülesmäge ja tavaliselt tuulte suhtes ka rohkem vastu. Teine pool ringist on kiirem, natuke allamäge jooks, kuigi kurve on pisutpalju. Esimese ringi ajal sain vihma ka, aga üldiselt oli soe, nii et poolel maal pakkisin oma kileka kokku. Ilmselt neid ringe väga üle kolme ei kannata joosta ka, nüriks läheb.
Kolmapäeval läksin Spartasse ja tegin oma esmaspäevase trenni järele. Ei olnud väga viga, aga trennipausid ikka annavad natuke tunda. Argo vaatas kõrvalt kuidas ma biitsepsit tegin ja kritiseeris tehnikat. Pärastpoole tegin kergema kangiga õigesti ka ja sain aru küll mis valesti tegin. Peab võtma mingi 17,5-18kg kangi (õnneks neid kange on viimasel ajal juurde tekkinud, ei pea väga järjekorras ootama). Häda nende superseeriatega on selles, et esimesed seeriad tulevad kergelt, aga viimastel hakkab tehnika lagunema. Tulebki vist nii teha, et esimese seeria teen raskema kangiga ja viimased kergemaga.
Neljapäeval jälle Sparta jooksutrenn. Tavaline vist, enamvähem, võiks öelda. Sain sipelgalt 2x hammustada - miskipärast on neil mingi suur pesa just selle platsi ääres kus me venitusi teeme.
Reedel jälle Sparta. Seekord siis kolmapäevane trenn. Kuna reielihased on endiselt hellad, siis jalga ei teinud - ainult rind, õlg ja kerelihased. Tegin pigem 10 kordust 12 asemel, aga korraliku tehnikaga. 
Laupäevae jäi pikem jooks. Tavaline Peetri-Assaku-Peetri 13 km ring, aga tegin ühe tiiru Kuldala pargis veel peale, et saaks natuke pikemalt. Kokku 14 km ja aeg napilt alla 1:30. Normaalne jooks, kuigi ilm kiskus juba päris soojaks (16-17 kraadi, aga joostes higi voolas ojadena). Pulsi mõttes oluliselt parem kui nädal tagasi. Keskmiselt 158 ja keskmine km aeg 6:24.
Nädala lõpetasin kerge jooksuga - tegin kaks sedasama Peetri aleviku tiiru, kokku 7 km. Pulss keskmiselt 152. Proovisin hoida seal 150-160 vahel ja teha umbes 6 minutiga kilomeetrid, aga tohutult tugev tuul tähendas, et ringi peale tulid lõigud väga ebaühtlase tempoga ja vastutuult tõmbas pulsi natuke üles. Keskmine tuli 6:05/km. Nädalaga siis peaaegu 40 km ja hoolimata nohupausist ja motivatsioonikriisist pärast Viljandit sain maikuuga kokku 109 km.


No comments:

Post a Comment