Sunday, July 12, 2015

Nädala ülevaade vol. 28

Keskmiselt kehv nädal on olnud, polegi midagi suurt kokku võtta. Esmaspäev-teisipäev oli okei. Sparta trenn nagu esmaspäevane Sparta ikka. Teisipäeval tulin töölt koju ja vaatasin kuidas õues sajab korralikku suvist vihma. Tund aega vaatasin ja lootsin, et äkki läheb üle, aga kella 7-ks oli selge, et tuleb kilekas selga tõmmata ja minna. Selle nädala tempojooks oli siis algusest lõpuni paduvihmas ja tuules - tuul, nagu ikka, kusagilt läänekaarest, st. Vägeva teel puhus vastu. Natuke võõras oli joosta, sest sellel rajal ei ole varem väga suure vihmaga jooksnud. Nii panin esimesel ringil Vägeva teel vasaku jala lompi ja teisel ringil Suurekivi teel parema jala. Nüüd siis vähemalt tean kus suuremad järved kõnniteel varitsvad.
Aga temperatuur oli mõnus jahe võrreldes laupäevaga ja nii panin suurema vaevata 5.20-5.30 vahele kilomeetri aegu kuni viimase ringini. Viimased 1,5 km jaksasin isegi 4.51! Keskmine pulss 167 ja 10 km aeg sellel ringil 53 minutit täpselt. 
Kolmapäevane Sparta trenn oli jällegi lühike. Kõik tore sinnamaani kuni vaja õlalihase harjutust teha ja no ei saa. Kohe terav valu paremas õlas. Jäi katki ja ilmselt see (koos meeletute ummikutega Tallinnas Sparta suunal sõites) on märguanne, et õige moment on paar nädalat jõusaali trennipausi teha ja lasta kehal välja puhata.
Neljapäeval jooksma siiski läksin. Vihmane ilm kadus õhtul ja täpselt kell 18.00 tuli päike ka välja. Tegime tavapärase suvise trenni ja päris hästi jaksasin enda meelest.
Aga reedel ei olnud motivatsiooni ja energiat. Säär tundus ka kange sellest neljapäevasest hüplemisest. Eile läksin oma pikale ringile. Ilm oli mõnusalt jahe jällegi ja vist esimest korda sellel ringil polnud kusagilt olulist tuult puhumas. Aga jalad olid neljapäevast ikka taastumata ja kui Vana-Tartu maanteelt mäest alla jooksin, siis juba kõik erinevad lihased tuikasid. Tegin ringi (12.8 km) lõpuni ja kõik. Rohkem ei hakanud lõhkuma. Tänase jooksu jätsin samuti selle pärast vahele - õlg on endiselt valus. Vasak reis kange. Parema pöia olen ära põrutanud nende hüplemistega. Selline keskmiselt laatsareti tunne on. Proovin ennast teisipäevaks kuidagi koguda ja mobiliseerida.
Nädala saldo siis umbes 32 km. Mitte halb, aga ka mitte midagi erilist.

No comments:

Post a Comment