Monday, July 20, 2015

Nädala ülevaade vol. 29

Kummaline Spartavaba nädal oli. Kuigi jooksukilomeetreid tuli üle 30, siis vahelejäänud jõutrennid jätsid mulje justkui mingit trenni ei teekski. Samas oli selline motivatsioonipuudus ja teatud väsimus ka, et väga ei isutanud. Motivatsioon on nüüd tagasi, sellega on kõik hästi.
Teisipäeval tegin tempojooksu, tavapärased 3 ringi Peetris. Ilm oli vist natuke liiga soe (20-23 kraad) ja alustasin võib-olla natuke liiga kiiresti, aga kolmandal ringil tuli väsimus ja mingit purakat ei jaksanud enam lisada. 5:14 oli vist kõige kiirem kilomeeter. Tempo mõttes ühtlane jooks, kogu aeg 5:20-5:30 vahele, aga pulss kiskus lõpus liiga üles ja natuke raskem kui tavaliselt oli ka, selle panen sooja ilma arvele.
Neljapäevasest Sparta jooksugrupist loobusin ja tegin selle asemel õhtul väikse sörgi. Tiirutasin ümber Peetri ja tulin tagasi mööda Vana-Tartu maanteed. Juba teisel kilomeetril hakkas sadama ja lõpetasin päris paduvihmas, äikesevälgud Tallinna kohal sähvimas. Ei olnud kiire jooks, aga polnud vajagi. 6,5 km sörki selleks korraks piisas küll.
Laupäeval tegin enda tavalise pika jooksu. Mitte kõige kiirem tempo ja proovisin hoida pulsi ka tõusudel alla 160. Esimesed 12 km õnnestuski, Niinesaare tee juures nägin esimest korda numbrit 161. Aga kuna enesetunne oli hea ja kerge, siis panin veel ühe Peetri tiiru sinna otsa. Hea jooksuilm ja väljapuhanud enesetunne lubas teha 16,7 km. Aeg 1:53 ish. Keskmine pulss 153. Pole halb. Säärelihaseid pidin viimasel kolmel kilomeetril tõsisemalt pingutama, aga üllatavalt hästi taastusid need pühapäevaks ära.
Pühapäeval olin kahevahel - käisime matkaklubiga avatud talude päeval ja hiljem tegime Valgjärve matkarajal 6,5 km rännaku ka (koos mustikasöömisega). Koju jõudsime õhtul 7 ajal ja kuigi ajaliselt oleks jõudnud veel jooksmagi, siis otsustasin selle päeva viilida ja uuel nädalal olla selle võrra tublim.

Uuel nädalal siis rohket jooksu ja neljapäeval Sparta jooksutrenn ka. Vaatame kuidas jõutrenniga peale puhkust edasi läheb.

No comments:

Post a Comment