Sunday, September 13, 2015

Nädala ülevaade vol. 37

Esmaspäev: Sparta päev. Kuna Argoga oli kokku lepitud reedel treeningkava ülevaatamine, siis tegin ikkagi enda esmaspäevase kava ära. Mõned harjutused tulid päris hästi, teised (tritseps kangiga) mitte nii väga. Üldiselt selline keskmine trenn, ei saa väga nuriseda.

Teisipäev: Tempojooksu päev. Avastasin õhtul koju tulles, et Garmini aku on tühi ja sellepärast jooksin Polariga. Enam-vähem tean juba neid kilomeetri vaheajapunkte, nii et mingi ülevaade tempost oli olemas. Esimesed 3 km panin umbes 18:54-ga, mis on keskmiselt 5:18/km. Alguse kohta siiski päris kiire. Lõpus väga purakat ei olnud, aga 10.41 km aeg 54:30, mis on umbes 5:15/km kohta. Keskmine pulss 169, mis on isegi liiga madal, aga tempo lisamine on rohkem energia ja särtsu küsimus. Temperatuurid hakkavad vaikselt langema, hoolimata vananaiste suvest, nii et korralike paugutamiste aeg jõuab kätte.

Kolmapäev: Leppisin Argoga kokku reedeks, ja sellepärast kolmapäeval tegin kerge sörkjooksu. Hea rütmiga sain minna ja ainult üksikutel kordadel nägin 151 pulsikellal. Aeg seevastu aga päris hoogne ja lõpetasin oma 9 km raja napilt üle tunni. Nii et madala pulsiga tempo ka paraneb :)

Neljapäev: Sparta jooksugrupp. Viimasel ajal olen saanud käia nii üle 2 nädala ja etteruttavalt võin öelda, et ka järgmisel nädalal ei jõua. Aga iseenesest hea trenn oli. Kuna SEB tulemas, siis võistlejad saadeti tunni järel minema ja lõpus tegime lageda sirge peal neljakesi sammhüppeid ja kesklemist. Kogunes ca 8.5 km.

Reede: Töönädala lõpetas Argo tehtud uue kava esimene trenn. Rind + õlad + kõht. Uus kava on uue meetodi järgi - 4 superseeriat ühte harjutust. See tähendab, et teen näiteks rinnalt surumist 10 kordust ja 30 sekundi järel kohe 8 kordust otsa ja nii 4x. Seeriate vahel 1 minut pausi. Trenni lõpus on harjutus mida Argo kutsub "kõhulihaste supercomboks" - joonejooks +15x kõhulihast + 5 kükist üleshüpet + 15 seljalihast + 5 hüppega tritsepsi kätekõverdust + 30 pööret kettaga külgmistele kõhulihastele. Ja seda ka muidugi 3-4 seeriat. Ma literally surin selle harjutuse peale. Aga eks ole näha, mis mõju olema saab. Täna enam lihased väga ei valuta. Uus trenn järgmise nädala teisipäeval.

Laupäev: Pika jooksu päev. Jätsin Lepiku tee mudavälja seekord vahele ja jooksin mööda Vägeva ja Peetri teed Vana-Tartu maanteele, kust mööda uut kergliiklusteed Kindluse teeni. Nii tuli umbes 800 m pikem rada kui tavaliselt, aga see mulle sobiski. Tuul oli esialgu vastu ja pärast Assakut pigem tagant. Pulss mõnusalt madal ja 161 tuli esimest korda ette vist alles Järveküla uute kortermajade juures. Aga tempo oli korralik, enamik kilomeetreid kuhugi 6:40 kanti või isegi alla selle. Kiiremad isegi 6:29. Keskmiseks 13.8 km distantsil 6:38 ja pulss 151, mis on eesmärgist madalama otsa poole. Igati hea jooks pulsi ja vastupidavuse mõttes, kuigi jalad olid üsna rasked ja natuke valusadki.

Pühapäeval teen puhkepäeva, teadmisega, et teisipäevase Sparta trenni tõttu tuleb esmaspäeval ära teha tempojooks.

No comments:

Post a Comment