Sunday, September 6, 2015

Nädala ülevaade vol. 36

Suhteliselt lahja trenninädal oli kui nüüd aus olla. KAJA programmi alguse pärast oli ette teada, et Spartasse jõuan ainult esmaspäeval. Emotsioon oli halb ja motivatsiooni polnud, kohale jõudes otsustasin järele teha kolmapäevase trennikava ja alustada uuel nädalal esmaspäevast uuesti. Poole trenni peal oli eneseselguse hetk, et sama asja enam ei viitsi ja leppisin Argoga kokku, et teeb uue kava. Eks uuel nädalal näis, mis sellest tuleb.

Teisipäevane tempojooks oli samuti selline vormitäide - sügis hakkab kätte jõudma ja ilm läheb jahedamaks. See peaks kiirust aitama ja pulssi madalamal hoidma, aga energiat seekord üldse ei olnud. Pulss oli normaalne, aga lihtsalt ei jaksanud ja ei jaksanud ennast sundida ka. Hoidsin küll alla 5:30 kilomeetrida, aga keskmiselt sain kümneka peale 5:22/km. Mitte väga aeglane, aga ka mitte midagi erku. Keskmine pulss 170, mis näitab ka, et päris täiega ei pingutanud.

Ülejäänud osa töönädalast möödus Laulasmaal ja kuigi trenniriided olid kaasas, siis võõras keskkonnas oli raske ümber lülituda. Neljapäeval oli isegi aega minna, aga lahendasin selle ajaga hoopis tööpostkasti sisu ära. Nii et nõrk tulemus. Reede õhtuse jooksu jätsin samal põhjusel ära.

Laupäeval oli aeg ennast kokku võtta ja teha see Assaku tiir ära, et nädal päris tühja ei läheks. Vihma kallas terve hommiku, aga lõuna ajal tuli päike välja ja läksin. Tark tegu oleks olnud Lepiku teed vältida, aga muidugi läksin mööda tuttavat rada, mille ehitusmasinad olid porimülkaks kündnud. Poolel teel enam väga joosta ei saanud ja vasaku jalaga astusin tossu totaalselt mudaseks. Ajas tigedaks ja tuju ära. Ülejäänud distants oli tegelikult hea, nüüd juba tundsin, et jahedam õhk aitab ja sain päris mitu kilomeetrit alla 6:40 joosta. Kuna 3 trennivaba päeva oli vahel, siis oli jõudu ja särtsu ja energiat. Lõpuaja 13 km peale sain napilt üle 1:26 (6:36/km). Keskmine pulss 152, mis on selle distantsi peale madal. Pikemalt ei hakanud suruma, sest vasak põlv andis natuke tunda.

Pühapäevane jooks oli jälle poolkõva feil. Läksin aeglast sörki tegema, aga veidi liiga kiiresti ajasin oma pulsi üle 150, ja pärast esimest tiiru ei olnud enam energiat ega tuju ja jätsin katki. 4 km sai kirja, ei enamat. Natuke pahane enda peale sellepärast, aga mõtlen, et küllap oligi siis selline nädal, et ei olnud päris trennirütmis. Järgmisel nädalal paremini.

No comments:

Post a Comment