Sunday, September 27, 2015

Nädala ülevaade vol. 39

Esmaspäev: Sparta päev. Selg ja käed. Päris normaalselt läks. Harjutusi mäletasin, aga raskuseid pidin mitmel korral sättima. Kord üles, kord natuke alla. Aga kõik mis tehtud, sai kirja, nii et indikatsioon on järgmiseks korraks olemas. Ainuke probleem täna oli see, et keegi oli unustanud (või sihilikult ei tahtnud) konditsioneeri sisse lülitada. Saalis oli totaalne saun ja superseeriatega ikka higi lahmas korralikult. Pärast trenni oli särk täiesti märg. Ja kui kõhulihase harjutusi tegin, siis keegi oli ära virutanud 4 kg hantlid, nii et pidin jooksu tegema viiekilostega. 9. korral juba andis natuke tunda.
Aga ühtlasi tundsin, et jalad on taastunud nädalavahetuse jooksudest. Vaatame mis seis homme on.

Teisipäev: Teisipäev lõppes 10 km tempojooksu PB-ga. Kuigi nädalavahetusel oli pikk jooks, siis jalad tundusid värsked ja energiat kõvasti. Ilm oli jahe ja õhk vihmajärgselt värske, aga tuult polnud. Nii siis paugutasingi. Läksin pulsi järgi ja esimene km tuli küll 5:20, aga edasi üha kiirenevas tempos ja alla 5:10 kilomeetreid tuli ikka väga kergelt sisse. Viimasel ringil oli purakat veel jalgades, et hoogu lisada - viimased 1,5 kilomeetrit tuli 4:40-4:50 tempos. Kogu ring 53:19 ja 10 km aeg 51:04. Keskmine pulss 169, nii et selles mõttes jäi isegi varu.

Kolmapäev: Sparta päev. Rind ja õlad. Surumisega kiirustasin natuke ja tehnika krobeliseks. 55 kg on äkki ikka natuke palju. Õlalihas aga areneb kiirelt - hantlitega lendamist jaksasin isegi 10 kordust seeriates teha. Kõhulihaste supercombo tuleb ka juba enamvähem - 5kg kettaga jõuan kerepöördeid 20-25.

Neljapäev: Sparta jooksugrupp. Palju rääkida pole, business as usual. Jalad olid natuke kanged algul, aga trenniga sai ilusti lahti.

Laupäev: Pikale jooksule läksin seekord teadmisega, et teen vähemalt 15 km. Ilm oli imelik - pilves ja päike vaheldumisi, Kindluse teel sain isegi õrnalt vihma. Tempo oli kiire (pidevalt alla 6:30), aga pulss normis kuni koduni. Siis tegin peale veel ühe Peetri tiiru ja kuigi jooksu ajal flirtisin mõttega teha täitsa legitiimne poolmaraton trenni mõttes, siis tegin eelmise nädalavahetuse distantsile veel ainult ühe Kuldala pargi tiiru peale. Kokku siis 18.43 km ja aeg 1:59 ringi. Jalad olid kanged all, aga kuna lubasin lõpus pulsil ka natuke üle 160 minna, siis viimased paar km olid 6:10-6:20 vahele. Selle projektsiooniga poolmaraton ca 2:15. Jään rahule, aga pika distantsi vastupidavust vaja ikkagi juurde teha. Samas - võistlustel ongi pingutus pigem kahetunnine ja joogipunktid ka.

Pühapäev: kerge 9,1 km ja seekord, erinevalt eelmisest nädalast, kestsin ilusti madala pulsiga lõpuni. Tempo muidugi on ebaühtlane selle ringi peal. Allamäge lõikudel palju kiirem, vastutuult langeb 6:50 lähedale. Aeg seekord 1:01.04 ja keskmine pulss 142.

No comments:

Post a Comment