Sunday, September 20, 2015

Nädala ülevaade vol. 38

Esmaspäev: ei olnudki tavapärane Sparta päev. Selle asemel tegin oma kiire tempojooksu. Jalad olid natuke väsinud ja ei tulnud päris see, aga tempot jaksasin hoida. Minu tavapärase kiirusega võib tempojooksu teha kahte moodi - alustada kusagil 5:20-5:30 vahel ja lõpus juurde panna või teha nagu sel nädalal - kerida kõik kilomeetrid alla 5:20 ja kiirematel lõikudel sinna 5:10 alla. Viimasel juhul ei ole väga palju varu enam lõpus. Viimase kilomeetri jaksasin ka seekord alla 5 minuti, aga see ei mõjuta enam keskmist kiirust liiga palju. Alla 4:50 ei tundu, et jalad jõuaks liikuda :D
Kuna kiirus oli algusest lõpuni hea, siis lootisn lõpetada alla 54 minuti, aga napilt ei jõudnud. Lõpuajaks tuli 54:04 ja 3 sekundiga lõin oma PB-d. Tore, et vorm on hea, aga peab vist hakkama kiirust kuidagi arendama. Teha lühemaid distantse äkki, nagu Raivo soovitas. Mõni cooper äkki vahele sügisel?

Teisipäeval: teine trenn Argoga Spartas. Seekord selg ja käed. Ei olnud midagi erilist (loe: enamik lihaseid ei valutanud). Tritsepsit tundsin veel nädala jooksul (prantsuse surumise mõju vist).

Kolmapäeval ja neljapäeval: olin nõrk ja ei teinud midagi. Töö juures lendas korralikult ventilaatorisse nädala keskel. Kolmapäeval jõudsin koju kella 18-ks ja ei olnud tuju ka midagi teha. Neljapäeval oli RKASi kliendiüritus ja seal läks veelgi kauem. Õhtul hakkab juba 8 ajal pimedaks minema ja väga kaua muneda jooksudega ei saa.

Reede: eelmise nädala Sparta trenni kordus. Nagu ikka, naljakalt mingid asjad tulid hirmus kergelt (rinnalihas hantlitega), mingid asjad jube raskelt (õlg). Kõhulihase supercombot suutsin teha palju paremini kui esimesel korral. Kokku läks jõusaalis ainult 1:30 ja hea efektiivne trenn.

Laupäev: pika jooksu päev. Plaan oli teha vähemalt 15 km. Alustades oli pilves ja väikest seenevihma ka sadas. Pärast mõttepausi koduukse juures panin pikkade varrukatega pluusi peale. Joosta oli lihtne, kuigi ilm oli tuuline. Kõige raskem lõik vist oli Kindluse teel otse vastutuult. Seal on selline põlluvahe ka, õnneks vahepeal on kuusetukk, mis suudab tuule kinni pidada. Aga see-eest Assaku tõusust läksin taganttuulega kergelt üles. Pulssi hoidsin koduni rahulikult alla 160, kilomeetrid tulid alla 6:40 ja kuna vahe eelmise jooksuga oli päris pikk, siis jalad liikusid kergelt. Tegin veel Peetris ühe 3km ringi peale, mis nii kergelt ei läinud. Jalad hakkasid pisut ära väsima. Kokku 17.6 km ja lõpuaeg 1:56.22. Keskmine pulss 152. Arvestasin, et nii 3 km jätkates oleks poolmaratoni aeg tulnud 2:18 paiku.

Pühapäev: Kerge sörk Peetris algas päris hästi - päikeselise ilmaga ja madala pulsiga ladusin 6:40 alla esimesed 3 kilomeetrit. Siis kõik muutus. Pulss läks üles ja jalad raskeks. Teise ringi ajal ei suutnud enam alla 150 hoida, lõpus oli tegu, et alla 160-gi jääks. Jalad rasked ja valusad. Ei oska öelda kas eilne pikk jooks veel nii palju jalgades või lihtsalt natuke liiga kiire alguse süü. Lõpuks koperdasin selle raja läbi 1:01.47-ga. Keskmine pulss 147. Olen sama rada ka 143-se pulsiga minut kiiremini jooksnud. Kehv enesetunne ja selline jooks tegi tuju halvaks, kuigi kilomeetrite mõttes sain sellega nädala peale 37 täis.

No comments:

Post a Comment