Sunday, April 24, 2016

Nädala ülevaade vol. 16

Jõusaalis vaikselt areneb, kuigi raskelt. Esmaspäeval tegin rinna ja õla kava. Surumine on ikka naljakas harjutus - rinnalihas väsib kuidagi järsku ära. Neli esimest seeriat tulevad üsna kergelt ja siis korraga totaalne haamer. Aga teen praegu ikkagi veel 50/50 raskustega. Hea oli see, et hantlitega lendamist jaksasin oluliselt rohkem kui eelmisel nädalal. Mõnedes harjutustes peab pigem hoidma tagasi, et liiga kiire raskuste tõstmisega tehnika lagunema ei hakkaks.
Neljapäeval aga olin see-eest laisk ja jätsin Sparta vahele :(  See oli selle nädala ainus nõrkusehetk ka. Lohutasin ennast teadmisega, et nüüd saan esmaspäevast oma kava õigesse rütmi - esmaspäeval selg ja käed ning neljapäeval rind ja õlad.

Teisipäeval tegin tempojooksu. Panin kodu juurest normaalses rütmis ajama, aga võib-olla oli esmese kilomeetri aeg natuke liiga kiire ja kusagil neljandal kilomeetril oli juba parajalt raske. Tuul oli ka keskmiselt tugev ja kuigi jõudsin kilomeetreid kerida kusagil 5:40-5:50 vahele, siis väga palju energiat paagis ei olnud. Lõpus olin natuke nõrk ja väikest ringi otsa ei teinud, seega piirdusin 8.4 kilomeetriga.
Kolmapäeval tegime Tiina ja Aileniga kaasa MTA jooksukooli sörgi Kadriorus. Stamina kolmapäevaku terviseraja (4,3 km) tegime rahuliku tempoga läbi ja natuke peale ka. Kokku tuli 5,5 km keskmise tempoga u. 7:10, mis lubas pulsi hoida rahulikult alla 150. Selliseid sörke on ka vaja. Jalg natuke valutas ja see ei teinud jooksu eriliselt kergeks, aga pulsi mõttes oli okei.
Reedel ja laupäeval olin Pangodis, nii et pikk jooks jäi pühapäevaks. Ilm on jahedaks kiskunud, aga jooksmist see ei sega. Veidral kombel oli tuul seekord kõige rohkem vastu Liiva teel ja Assaku tõusul. Jõudsin pulssi alla 160 hoida 1,5 km kauem kui eelmisel nädalal - Uuesalu alajaamani ehk umbes 6 km. Aga pärast Assakut oli tuul mõnusalt tagant ja valdavalt allamäge lõikudel lubas see hoida 6:20 tempot isegi alla 170-se pulsiga. Kuna jalad tundusid värsked ja energiat ka, tegin tavalisele tiirule veel ühe Kuldala pargi ringi peale - kokku 14.8 km ja keskmise tempoga 6:36. Pulss 162 (s.o. sama mis eelmisel nädalal), aga kiirus juba 10 sekundit kilomeetrile parem.

Nädala saldo: üks jõusaalitrenn + kolm jooksu. Kokku 28.8 km.

No comments:

Post a Comment