Sunday, October 14, 2018

Feili nädal 8.-14. oktoober


Poolmaraton tehtud, mõtlesin teha esmaspäeval ühe kerge jooksu ja siis alustada Spartas talvist hooaega. Tegelikult läks nii, et terve nädala oli tööl kiire ja stressirohke ja kui koju jõudsin, siis ei olnud mingit huvi trenni ka minna. Tervelt neli päeva ei liigutanud lillegi. 
Reedel läksin lõpuks kergele jooksule, sest sooja ilma ei saanud ju raisku lasta minna. Tegin 9 km oma tavapärase tempoga (5:54). Jalad olid puhanud ja samm kerge, aga pulss ulmeliselt kõrge - keskmine 160! Ei teagi mis juhtus ja miks pool maad pulss üle 160. Võib-olla endiselt vaja laupäevast taastuda, võib-olla see nädalane stress ja magamatus mõjutas.
Laupäeval oli plaan hoida vormi ja teha 15 km ring. Kõigepealt - magasin kella 13-ni ja sellega oligi pool päeva maha magatud. Kell 16 sain lõpuks jooksma ja võtsin kohe meelega madalama tempo. Jäin loksuma kuhugi 6:15 tempo peale ja tegin Assaku ringi sellega ära. Pulss ikkagi liiga kõrge (156 keskmiselt), aga peab ennast kuidagi rütmi saama. Vähemalt ilm oli soe - lühikese püksi jooksuilm, mingi 17-18 kraadi.
Pühapäeval oli veel soojem, aga tegime pühapäevase kossu peetrikatega. Oli normaalne mäng, lihtsalt saal oli ka umbne ja palav ja päike küttis nagu maikuus või septembri alguses.

Nii ongi kuidagi feil nädal olnud. Ainult kaks jooksu ja natuke kossu. Üks asi mis kindlasti demotiveerib on see, et treeningplaani praegu ei ole. Pole mingit ora mis ütleks, et kindlasti on vaja n kilomeetrit sellise tempoga teha. Proovin Sparta jooksutreeneritelt selle plaani ka uuel nädalal saada ja siis võib jälle veidi energilisemalt peale hakata. Kui septembri lõpp tundus ilma poolest päris kole, siis oktoober on juba väga normaalne jooksusügis ja tuleb võtta, kuni antakse.

No comments:

Post a Comment