Saturday, October 27, 2018

Trenninädal 22.-28. oktoober

Esmaspäevane rahulik jooks oli sündmustevaene. Mõtlesin, kas teen pigem 10 või pigem 12 km. Lõpuks sai Peetri vahel tiirutamisest kopp ette ja tuli kokku 10,88. Tempo 5:57 ja pulss 151. Business as usual. Ilm oli hea, soe ja tuulevaikne.

Teisipäeval oli hooaja teine intervallventti. Mariust ei olnud ja oli teine treener - Reigo, kes alustas hoopis teisiti ja tegi harjutusi ka teistmoodi. Kui Marius teeb sama harjutuse kaks seeriat üle ühe, siis Reigoga tegime järjest, mis tähendas, et kui esimesed seeriad olid veel enam-vähem, siis kaks seeriat järjest raudselt ei jaksanud. Ketta asemel kasutasime hantleid ja üldse oli natuke teistmoodi. Jaksamisega oli endiselt nii, et skaalal "ei jaksanud mitte" kuni "ei jaksanud üldse mitte" on hinnang suutlikkusele "ei jaksanud üldse mitte", väikese nihkega "ei jaksanud mitte" suunal.

Neljapäevane Sparta jooksugrupi trenn oli isegi kergem kui eelmisel nädalal. Väga palju hüppeid ei teinud, aga kokku kogunes 9,33 km. Hakkab nagu vaikselt looma.

Reedel olin terve õhtu Helenaga üksi kodus. Jooksma jõudsin natuke pärast poolt üheksat, kui Heleri koju tagasi jõudis. Ammu oli juba pime, aga õnneks tuulevaikne ja ilus õhtu - seda kuni kolmanda kilomeetrini kui hakkas vihma sadama. Ülejäänud jooksu tegin keskmises ja tugevas vihmas. Jalad olid märjad ja kaks korda pidin peatuma, et tossupaela siduda. Mingit kergust sammudes ei olnud ja kuigi tegin sama kiiresti kui eelmisel reedel, siis pulss oli ikka tõsise pingutuse pulss - 170. Distants ka 10 km (eelmisel nädalal 8,6) ja aeg 52:25. 

Laupäeval pidin tegema pikka jooksu. Hommikust saadik oli tuuline ja lõunast hakksa sadama vihma ja lörtsi. Erinevad ilmaportaalid olid harvaesinevalt üksmeelsed ja ütlesid, et paremaks ei lähe (pigem hullemaks), nii et jooks tuli ära teha sellistes tingimustes nagu oli. Õnneks on mul talveks korralik jooksuvarustus olemas ja seega said uued Nike Shieldi tossud oma esimese testi. Selga läks soe jakk ja peale uus Nike'i kapuutsiga kilekas. Joosta oli algusest peale vastik, mis siis et jalad kuivad ja suhteliselt soe olla. Assaku tõusul oli tuul vastu, aga viimases lõpus õnneks tagant. Kuna ma alustasin suht kiiresti 5:54-5:55 tempoga, siis läks pulss natuke kõrgele. Viimastel kilomeetritel oli sellest märjast ja tuulest nägu külmunud ja loobusin mõttest teha rohkem kui 15 km. Kokku läks kirja 15,1 ja keskmise tempoga 5:58. Pulss 156 - oleks võinud olla madalam, aga rõvedatel vastutuulelõikudel tahtsin sammu lisada, et kiiremini tuulevarju saada.

Nii palju ongi. Kokku 45 km - veidi võiks teha rohkem, aga mitte liiga palju. Korvpalli sel nädalal ei tee, sest homme läheme Helenaga sel ajal teatrisse.

No comments:

Post a Comment