Sunday, February 17, 2019

Trenniblogi 11.-17. veebruar

Esmaspäevase rahuliku jooksu tegin nii nagu laupäevalgi Järvevana kergliiklusteel. Õhtu oli märg, aga udune. Sadas mingit lörtsi, aga see-eest oli tuulevaikne ja hea joosta. Leppisime päeval Marioniga kokku, et alustame mingi kella 18 ajal ja kui veab, siis trehvab.
 Parkisin auto Ülemiste keskuse parklasse ja tegin oma tavapärase edasi-tagasi lõigu. Järvevana oli küllaltki rahvarohke, Filtri tee pool jooksid ka mingid ajateenijad Kaitseväe dressidega. Merko pool otsas viipasin Spartakatele, kes olid jooksugrupi trenni tulnud. Tagasiteel sain Marioniga kokku - lõime patsu ja edasi. Kokku tuli niimoodi kergelt 8.15 km ja tempo 5:56/km. Pulss 147 - võrreldes nädalavahetusega väga kerge, aga ma panen selle suuresti ka tuulevaiksete olude arvele.

Kuna oli Tartu maratoni nädal, siis teisipäeval intervallventtis oli vist üldse esimest korda pooltühi saal. Need, kes tahtsid pühapäeval tippvormi näidata, tegid puhkenädala ja jooksugrupi omasid oli rohkem näha. Trenn oli selline täitsa keskmine. Selg oli natuke kange ja võtsin pärast venttit aega, et korralikult jõusaali pool venitada. Muidu täitsa viisakas trenn.

Neljapäeval oli jooksugrupi trennis rohkem energiat kui tavaliselt. Seda oli juba soojendusjooksul tunda. Ahto tegi trenni ja lõike tegime jälle sirgel, aga seekord teistmoodi - 5x100m kiirendusi, siis hulgaliselt tõkkeharjutusi (endiselt saan vasaku jalaga väga hästi hakkama ja paremaga üldse mitte) ja siis veel 5x100m lõike peale. Kokku tuli mingi 11 km kandis kilomeetreid.

Reedeks oli sulailm Eestis juba terve nädala kestnud ja vaatasin kriitilise pilguga üle Peetri kõnniteed. Hindasin need siiski jooksmatuteks ja suundusin Järvevana poole pikka jooksu tegema. Mööda Pajusaare teed (tegelikult mööda sõiduteed) oli täitsa okei joosta, aga Vana-Tartu maantee ääres pidin ikkagi natuke tippima mööda kiilakat ka. Lennujaama juurest olid juba normaalne asfalt väljas ja hea joosta, kuigi ilm oli tuulisem kui esmaspäeval. Sellepärast ei olnud ka tempo nii hea kui esmaspäevasel jooksul, kuigi samm oli okei ja jalad väga ära ei väsinud. Tegin 15,4 km ja keskmiselt 6:04/km tempoga. Pulss 148 - täitsa hea pika jooksu kohta.

Laupäev tervitas päikesepaiste ja eriliselt sooja kevadilmaga. Pidin pikalt kalendrisse vaatama, et veenduda - tegelikult on 16. veebruar. Aga sooja oli 8 kraadi ja päikese käes isegi 12. Veed voolasid ja päev oli ilus. Tegin Armudus oma töökohtumise ära ja autoga väikese tiiru ka Peetri vahel, aga selge, et Peetri kõnniteedel veel joosta ei saa. Seega jälle lühike sörk Järvevanal. Tegin natuke riskantse lõigu Vana-Tartu maanteel mööda sõiduteed (sest kõnnitee polnud ikkagi puude varjus lahti sulanud) ja teine kilomeeter tuli võib-olla liiga kiire (5:52), igatahes see üks kilomeeter, mille pidin Järvevanal vastutuules raiuma, oli selgelt raske ja lükkas pulsi liiga üles. Aga jällegi - laupäevased jooksud peavadki olema kahe intensiivse trenni pealt raskemad kui esmaspäevased. Järvevanal nägin ka Evelyni, kes oma kõndi tegi. Koduni jõudes näitas Garmin, et 8.36 km tuli keskmiselt 6:00/km, aga pulss 152 ja indeks 3.4 - veidi liiga intensiivne isegi.

Et pühapäeval olin Tartus, jäi korvpall ära, aga messengeri järgi tundus, et nagunii heas suuruses seltskonda kokku ei tulnud. Seega nädala saldo 43 km jooksu + intervallventti.

No comments:

Post a Comment