Sunday, November 17, 2019

Trenninädal 11.-17. november

Esmaspäeval läksime teist korda Sparta jooksugrupiga Rahumäele. Seekord oli soojendusjooksu tempo vähemalt rahulikum (loe: me püüdsime Annikaga seda rahulikuna hoida) samal ajal kui Kertu ees ikka kihutas. Jooksuharjutused olid lihtsad ja fartleki rada natuke vähem pehme kui eelmisel nädalal (aga ainult natuke). Lõikude puhul oli hea see, et oskasin jõudu natuke rohkem ja paremini jagada ja lõigud ühtlasemalt joosta, kuigi pulss ei taastunud väga hästi ära ja keskmine läks lõpus liiga kõrgeks. Jõudsin 20 minutiga teha täpselt sama palju kui eelmisel nädalal - kuus ringi, ehk 9x200-250m kiirendused.
Pärast tegime treppidel veel trepijooksu ja hüppeid ja see võttis jalad korralikult läbi. Viimase seeria järel seisid kõik treppide üleval, käed põlvedel ja nagu Annika ütles, siis "jalad värisevad all". Lõdvestusjooks tagasi Spartasse oli natuke aeglasem kui eelmisel nädalal, aga pulss siiski liiga kõrge ja trenni keskmine tuli peaaegu 160 - tegelikult üle mõistuse kõrge. Lõdvestusjooksu pulss näitab väga hästi ära, kui raske trenn on tegelikult olnud, ja seekord Garmini index ei petnud - oli tõesti raske. 
  • Distants 12,35 km
  • Kiirendused (9x200-250m) 3:37-4:16/km
  • Laktaadilävi 5:06 @172 (kõvasti aeglasem ja madalam kui eelmisel nädalal, mis näitab samuti, et taastumine kehvem)
  • Garmin Index 4.1
  • VoMax 50

Teisipäevasesse intervallventtisse tuli Helerin kaasa ja tegelikult oli palju tublim ja tugevam kui ma ootasin. Muidu oli tavapärane Mariuse trenn, ei midagi erilist. Rahvast tundus silma järgi hinnates olevat õnneks veidi vähem, nõks alla 40, nii et mahtusime ilusti ära. Selle nädala ventti ainus mure oli, et sääred ja pöid olid Rahumäe treppidest täiesti pehmed. Hüppeharjutusi (hargitamised ja jalad-ette) ei jaksanud üldse teha. Tavaliselt hävin mingite teiste harjutustega ja hüpped teen energiliselt kaasa. Pärast trenni oli veel samamoodi tunda, et jalad on kõige rohkem väsinud ja kõik jooksugrupi omad kurtsid sama. Äkki neljapäeval siis harjutustes selle võrra leebem trenn.

Neljapäeval oli enesetunne ja jalad Sparta trennis veel esmaspäevast ja teisipäevast liiga väsinud, et Maile gruppi minna ja sammhüppeid teha. Reie välisküljed olid kanged - natuke läks järele mõtlemiseks aega, et meenutada: see oli see kükkimine venttis. Nii et tegime Kertuga Toomase kergema trenni - natuke keksimist ja peaaegu üldse mitte hüppeid.

  • Distants 9,14 km
  • Keskmine pulss 138 (max 179)
  • Garmin Index 2.5
  • VoMax 50

Laupäeval oli ilm täitsa viisakas ja otsustasin kerge jooksu teha - tavapärase 7,5 km ringi. Alguses vist GPS ei võtnud korralikult, igatahes pulss kellal hüppas ja esimese kilomeetri ajaks näitas 6:48 (esimest 300m ei lugenud, sellepärast). Aga edasi läks täitsa normaalselt - kuigi alguse oli võib-olla liiga rahulik pulsiga 130 ümber, siis distantsi teine pool oli juba enam-vähem, sinna 6:00-6:10 vahele. Ringi lõpus nägin Evelyni ka jalutustiirule minemas. Kokkuvõttes selline enam-vähem, aga ilmselt peaks ühe ~10 km jooksu tegema igal nädalavahetusel.

  • Distants 7,34 km
  • Keskmine tempo 6:17/km (pigem sinna 6:10 kanti)
  • Keskmine pulss 138
  • Garmin Index 2.5
  • VoMax 50


Pühapäeval otsustasin ennast üle 8 kuu korvpalli mängima vedada - normaalne seltskond oli koos, 9 mehega sai 4 vs. 4 üle väljaku mängida. Jooksmise ja võhma mõttes OK, aga visketehnika ja väljaku tunnetus loomulikult täiesti kadunud selle pika pausiga ja kaitses mingit esimest sammu ka teha ei jaksanud. Terve nädalavahetuse oli selg ka olnud täiesti kinni ja see ka natuke segas. Enda liigutamise mõttes OK trenn, aga mingit head emotsioonid ei jäänud.

Kokkuvõttes täitsa asjalik trenninädal - kilomeetreid endiselt tagasihoidlikult (30 km), aga kokku viis trenni.



No comments:

Post a Comment