Saturday, November 9, 2019

Trenninädal 4.-10. november

Võtsin sel nädalal samamoodi chillilt nagu eelmisedki. Esmaspäeval läksime Sparta trennis esimest korda Rahumäe treppidele. Triin ja Annika viilisid (õigemini Triin viilis ja Annika pidi tööl olema), nii et jooksime soojenduse koos Kertuga ja püüdsime tugevamata tempos püsida. See tähendas siis 5:15-5:30/km suhteliselt hoogsas rütmis kulgemist. Õnneks oli taganttuul ja pulss väga üles ei läinud.
Rahumäel, nagu ikka, kerge sett jooksuharjutusi ja siis jooksime kolmnurksel rajal fartlekit - lühikesed lõigud, 200-250m ja nii, et üks lõik mugavalt kiiresti, teine lõik taastumiseks. Kogu aeg sattus kiirendus niimoodi erineva koha peale. Ring oli lühike ja ringide lugemine läks sassi, kokku tegime umbes 20 minutit, Garmini ajaarvamise järgi tähendas see 9x200-250m, tempoga proovisin natuke tagasi hoida ja sopane rada pisut segas, aga üldiselt tulid lõikude kiirused kuhugi 4:00 lähedale. Rada oli natuke liiga sopane ja ega meie kamp seda ka kuidagi vähem pehmeks ei teinud.
Trenni lõpetasid trepiharjutused - tiheda sammuga trepist jooks, pika sammuga jooks ja kaks seeriat pöiahüppeid, mis tõmbasid pulsi korralikult üles. Lõpuks 4 km lõdvestusjooksu Spartasse tagasi. Siin keris Kertu juba korralikult tempot peale ja vastutuules andis järel püsida. Järve metsa juures näitas Garmin kilomeetri ajaks juba 4:37. Kokku tuli tavalisest pikem distants ja tõsisem treening, aga see on OK. Vähemalt oli vaheldusrikas.
  • Distants 12,17 km
  • Keskmine pulss 157 (max 182)
  • Fartleki lõigud (9x200-250m) 3:55-4:25/km
  • Garmin Index 3.7
  • Laktaadilävi 4:51 @177
  • VoMax 51
Teisipäevasesse intervallventtisse oli õnneks meeles õigel ajal enne õhtut kirja panna. Enne jõudsin 10 minutit lindi peal sörkida ka. Kirja panemine oli õige tegu, sest rahvast oli jälle megapalju (42) ja saal tihedalt täis. Triin viilis, aga ülejäänud olid ilusti kohal ja Marius tegi jälle trenni. Algus hakkas täitsa mõnusalt peale, kusagil poole tunni peal oli veel mõnusalt raske ja mõned uued harjutused ka (nt. rätsepistest ülestõus ja harkis jalgadel istudes mõlemale küljele maha pööramine). Raskeks läks kusagil 40 minuti peal - pärast teist aeroobset setti, kus vaheldumisi jalad ette hüpped, slaalom ja hüppega väljaasted. Nii et viimased 15 minutit higistasin ja pingutasin. Lõpuks ei olnud särgil mitte ühtegi kuiva laiku, aga selle võrra jälle loodetavasti natuke tugevam.

Nädala alguse fartlek + ventti andis natuke säärelihastes isegi tunda. Ärkasin kolmapäeva hommikul selle peale, et vasak säärelihas tõmbas voodis krampi. Aga muidu juba tip-top ja keha hakkab ventti hooajaga juba harjuma.

Neljapäeval olin terve päeva WPH konverentsil ja siis sealt otse Spartasse. Suhteliselt kõige külmem ilm sellel sügisel - nullilähedase temperatuuriga läks kaubaks nii buff kui ka talvekindad. Tegime tavalise soojenduse ja kuna nii Kertu ega Triin ei hakanud Toomase kergemasse gruppi minema, tegime kogu Maile raskema trenni kaasa - see tähendas hüppe osas 200 sammhüpet + kõiki muid keksimisi sinna peale. Jalad väsitas ära korralikult ja kilomeetreid tuli ka. Kõht läks poole trenni peal tühjaks, nii et pärast trenni hävitasime jõulinnaku juures kiiresti õunakasti ära.

  • Distants 9,27 km
  • Keskmine pulss 148 (max 184)
  • Garmin Index 3.0
  • VoMax 50

No comments:

Post a Comment