Sunday, November 3, 2019

Trenninädal 28. oktoober - 3. november

Triin saabus esmaspäevasesse Sparta trenni Orkla šoksi näidistega, mida ta lahkelt jagas, nii et sain ka kolm tahvlit endale koju kaasa võtta. Kusagilt peavad need trennikalorid ju tagasi tulema.
Ahto jooksutrenn oli teistsugune kui ootasime - seekord jooksime veel samamoodi Järve metsas nagu eelmisel nädalal, kuigi mulle (ja tundus, et paljudele teistele ka) oli meelde jäänud, et läheme seekord Nõmmele.
Igatahes täitsa tavapärane kaks ringi soojendust, natuke harjutusi, viis ringi kiirendusi ülesmäge (seekord suutsin jõudu paremini jagada ja ühtlasemalt joosta) ja siis liiva sees mäkkejooksud. Neid tegime pimedas juba raudteeviadukti kõrval, kus kergliiklustee valgustus valgust andis. Tõus oli selle võrra veidi lühem (aga liivasem) ja saime sealt 3+3 korda põlvetõstejooks + mäkkejookse teha.
Ainus asi mis kogu trenni vältel segas oli väike varvas - seesama hõõrutud koht maratonieelsest treeningust. Sörgi ja tavalise jooksu ajal ei olegi seda tossu sees tunda, aga mingite harjutuste ajal, mäest alla joostes ja kiirendustel (pidurdustel) hõõrub ja on valus ja segab juba päris tõsiselt.
Kilomeetreid tuli koos lõdvestusjooksuga päris korralikult ja järgmisel päeval on ka ventti.
  • Distants 10,27 km
  • Keskmine pulss 153 (max 187)
  • Garmin Index 3.2
  • VoMax 50
Teisipäeval oli siis ventti. Selle hooaja neljas. Merle ja Kertu said selle trenniga oma ventti-süütusest lahti, aga treenijaid oli rohkemgi. Tegelikult isegi nii rohkelt, et napilt mahtusime saali ära - vist oligi 40 kohta täis. Igatahes mina pole venttis 1,5 hooajaga varem nii palju inimesi korraga näinud. Pakkisime ennast tihedamalt rividesse ja läks lahti.
Seekord oli Mariuse trenn, seega rutiin üsna tavapärane. Piilusin silmanurgast kadedusega Annikat, kes minu kõrval tegi kogu kava väga kergelt kaasa ja umbes 30% tihedama sagedusega kui mina jaksasin. Tagareas Kertu tundus veidi rohkem hädas olevat tempos püsimisega. Kusagil 45 minuti peal hakkasin ise seekord ära väsima, kuigi lõpuni tulin ilusti. Ikkagi peab paika see reegel, et 3-4. trennikord on juba kergem. Marius tegi ka vähem jalgadele kui Reigo ja rohkem kerelihastele, nii et fookus oli natuke teine.

Neljapäeval erinevalt eelmisest nädalast midagi ei valutanudki, nii et oli päris julge jooksuharjutuste trenni minna. Teisipäeval käisin enne venttit apteegis ja sain varba jaoks spetsiaalse compeet villiplaastri ka. See aitab ikka natuke paremini kaitsta seda õrna viga saanud kohta.
Lihased enam venttist eriti valusad ei olnud. Kertu ja Merle kurtsid rohkem, et jalad on hellad. Sörkisime ennast Järve metsas rahulikult soojaks - ilm oli ka meeldivalt sügiseselt soe. Trenni mõttes jäime jälle Maile gruppi, kus jooksuharjutusi sai korralikult 1,5 postivahet teha ja siis hüppeid peale. Sammhüppeid lasime mööda seda sirget tõusu 20+25+30+40 seeriatega. Jalad väga pehmed pärast harjutusi ei olnudki ja tagasi sörgil Spartasse näitas Garmin üsna viisakat pulsi aega. Kaks korralikku mäkketõusu kiirendust tegime ka ülesmäge ja ilmselt selle pealt raporteeris Garmin laktaadiläveks 4:49/km @179. Võtan hea meelega vastu.
Villiplaastrist oli ka päris suur abi. Varvas ei saanud joostes eriti haiget ja lubas kõik harjutused ja kiirendused ilusti kaasa teha.

  • Distants 8,95 km
  • Keskmine pulss 144 (max 188)
  • Garmin Index 2.5
  • VoMax 50








No comments:

Post a Comment