Saturday, January 18, 2020

Trenniblogi 13.-19. jaanuar

Sellenädalast trenniblogi peab tegelikult alustama eelmise reede õhtust, kui Helena korraga haigeks jäi ja oksendama hakkas. Muud häda tal suuremat polnudki, lihtsalt midagi ei püsinud sees ja proovisime siis Smecta ja vedelikuga turgutada, et dehüdratsioon ei tekiks. Laupäeva hommikuks oli juba kõik hästi ja mingit palavikku ei tekkinud. Kiire googeldamine ütles, et tegemist võiks olla tavalise noroviirusega, mis mandariinidega või muul viisil inimeselt inimesele levib (Heleri kahtlustas eelmise päeva mänguhommikut). Vanaemast perearst arvas ka, et midagi hullu ei ole, aga ütles samas, et mul ja Heleril on 24h oma maised asjad korda ajada ja vaim valmis panna.
Nii täpselt oli ka - pühapäeva õhtul jõudis järg minu kätte ja alates kella 22-st vahelduva eduga kuni 2:30-ni öösel käisin umbes poole tunni kuni tunni tagant WC-s. Detailsetest kirjeldustest säästan.

Esmaspäeva hommikul olin enam-vähem terve, aga nõrk enesetunne ja magamata öö andis kõvasti tunda. Söök püsis õnneks juba sees ja kontorisse ennast vedasin, aga kuna väsinud olek päeva jooksul süvenes, siis õhtusest Sparta jooksutrennist ja fartlekist loobusin - mingi taastava sörgi oleks ju võinud sellises konditsioonis isegi teha, aga mitte Rahumäe rasket lõigutrenni. Esimene lünk selle aasta trenniplaani.

Teisipäeval oli see-eest enesetunne juba päris hea. Olin nii jooksu- kui sisetrenni asjadega Spartas varakult kohal ja läksin juba veidi pärast kella 17 Järve metsa jooksma. Tegin rahuliku tempoga kaks suurt ringi (6 km kokku) ja kuigi nende tõusudega hüppab pulss üles-alla, siis keskmine jäi ikkagi taastava pulsi tsooni. Mis rohkem segadusse ajab, on need kilomeetri ajad seal - kõige kiirema (allamäge) ja aeglasema (tõusudega) kilomeetri tempo vahe on 25 sekundit. Keskmine tempo isegi nii hea kui 6:10, mis maastikku arvestades paneb imestama, miks ma Peetris kiiremini ei suuda joosta.
  • Distants 6,02 km
  • Keskmine tempo 6:10/km
  • Keskmine pulss 137
  • Garmin Index 2.2
  • VoMax 51

Intervallventtis oli õnneks veidi vähem rahvast kui eelmisel nädalal. Mariuse kava oli muusika mõttes täpselt sama (loe: nõme mix), aga harjutuste ja järjekorra osas veidi leebem. Tundus, et hüppeid oli palju vähem ja matil pikali olles suutsin enamiku asju kaasa teha. Küll oli vist keha natuke haigusest siiski nõrk, nii et seeriate lõpud olid raskemad kui oleks tahtnud/oodanud ja keskmine pulss (127) ka kõrgem kui tavaliselt. Siiski hea meel, et trenni kirja sain ja järgmisel nädalal on loodetavasti jälle kergem.


Neljapäeval oli hallitrenn. Kuna Maile ja Toomas olid kusagil ära, siis Ahto võttis Järve metsas toimuva harjutuste trenni enda peale ja Brit tegi hallitrenni. Läksin töölt küll tavapärasest hiljem minema, aga ikka olin vähem kui 10 minutiga Herne tänaval ja juba 17:45 sörkimas. GPS ei võtnud seekord väga hästi signaali välja ja lugeisn endamisi ringe kaasa - 230m ringe tuli soojendusel kokku 37. Kahekümnenda ringi paiku ühines Triin ja teisi ka lisandus jooksvalt, kokku tuli meid 12.
Tegime venitused, kiired jooksuharjutused ja lõike seekord püramiidis: 300+200+100+200+300m üle 200m.
Esimese lõigu alguses unustasin kella käima panna, sellepärast isegi ei tea, mis ajaga see tuli. Igatahes 300m tundus hiiglama pikk ja üliraske. Jäin kohe kiirematest maha. 200m oli samuti raske, aga aeg üle 40 sekundi (eelmisel nädalal olin kiirem). Teise poole lõigud tulid natuke kiiremad. Selles mõttes on hallitrenn ikka halastamatu, et iga nõrkus kehas tuleb kohe väga jõhkralt välja - kui ikka haige oled olnud või magamata, siis kohe ka selgelt 2-3 sekundit 200-meetrise ringi peale aeglasem.
Tõkkeharjutused tundusid seekord ka eriti rasked, sest Brit jättis tõketele suuremad vahed. Silja postitas pärast Sparta FB lehele video ja vähemalt sealt vaadates tundus, et tehnika ei olegi kõige hullem. Pärast tõkkeid tegime veel 3x70m üle 130m kiirendusi (õnneks mitte 5x) ja siin olid juba ajad sarnasemad eelmise nädalaga - 11-14 sekundi ümber. Kokkuvõttes jälle üsna raske trenn, eriti lõikude osa.
  • Distants 12,36 km (ringide lugemise ja lõikude järgi umbes)
  • Lõigud 300+200+100+200+300m üle 200m
  • Keskmine tempo 5:19/km (ainult soojendus + lõigud, ilma harjutusteta)
  • Keskmine pulss 141 (max 182)
  • Garmin Index 2.5
  • VoMax 50 (ebapädev)


Reedel oli õnneks mõõdukalt soe ja kuiv ilm taastava sörgi tegemiseks. Natuke uimerdasin kodus, enne kui rajale läksin ja kui Järveküla kooli juures hakkas tuul tagant puhuma, siis sain mõnusalt kiirust koguda ja sooja ilma nautida. Ringi esimene pool tuli umbes 6:15 tempoga ja teine osa 6:05. Natuke pingutasin lõpus, et saada keskmist alla 6:10 ja sain ka :)
  • Distants 7,39 km
  • Keskmine tempo 6:09/km
  • Keskmine pulss 138
  • Garmin Index 2.1
  • VoMax 50 - eilse hallitrenni taustal muutumatu, aga tegelikult taastava jooksu tempo vaikselt kiireneb
Laupäeval tegime pika jooksu koos Triinuga. Lubasin talle seekord Peetri koduradasid tutvustada. Läksime minu juurest päris hea ja krapsaka sammuga minema ja olin isegi üllatunud, et nii rahuliku pulsiga lobisedes tulid kilomeetri ajad lõdvalt 5:55 kanti. Olukord muutus natuke Kindluse teel, kui rammisime selle kilomeetri kõvas vastutuules. Assakul oli tuule mõttes juba kergem joosta, aga lasime tempo rahulikumaks. Ringi lõpp jälle natuke kiirem, aga siis tegime Peetris veel 2,5 km ringi peale, et 1:45 täis saada. Kokku tuli napilt alla 18 km - tempo grammi võrra aeglasem kui eelmisel nädalal, kuigi rajaolud ka paremad. Pulss oli ka veidi rahulikum ja lobisemise peale läks omajagu energiat, nii et vormi hindan ikka veidi paremaks, kui mingis suunas muutust otsida. Triin hindas Peetri radu ikkagi raskeks - tuulised ja tõusudega. Linnas puude vahel pidi lihtsam olema.

  • Distants 17,94 km
  • Keskmine tempo 5:54/km
  • Keskmine pulss 147
  • Garmin Index 3.0
  • VoMax 51


Haiguse tõttu jäi esmaspäevane trenn vahele, aga see-eest teisipäev ja laupäev tulid natuke pikemalt ja kokku umbes 44 km + intervallventti. Liigun sellises tempos, et jaanuaris võiks 215 km kokku tulla.


No comments:

Post a Comment