Sunday, December 6, 2020

Trenniblogi 1.-6. detsember

Kuna ma tegin novembrikuu kokkuvõtte kuu, mitte nädala kohta, siis on veidi teistsugune nädala kokkuvõte, mis algab teisipäevast.

Pärast esmaspäevast Rahumäe lõigutrenni (mis läks päris hästi) oli teisipäeval jälle intervallventti päev. Kuna koroona tõttu oli 10 treenija piirang ja ma olin ootejärjekorras number kaks, siis ausalt öeldes väga suurt lootust ei olnud trenni mahtuda ja kui päris aus olla, siis ma isegi natuke lootsin kergemat trenniõhtut koos lühikese sörgi ja lahjema iseseisva ÜKE-ga. Läks aga nii, et pärastlõunal sain sõnumi, mis ütles, et olen trennis sees ja siis ei saanud enam minemata jätta. Kertu sai ka ilusti peale ja nii me siis olimegi - kokku 11 treenijat + Marius. Teist nädalat järjest oli saalis tohutult palju ruumi ja õhku ja nii on lihtsam venttit teha. Marius tegi ka üsna kerge alguse ja esimesed pool tundi tundsin, et olen täitsa vormis. Raskem koht ja hüpete blokk tuli 40 minuti peal ja siis hakkasin trenni lõppu ootama. Mis mulle veel ventti juures meeldib, kui rahvast vähem on - Marius võtab trenni lõpus aega mõned venitusharjutused läbi teha ja see on ka taastumisel abiks. Pärast venttit vist uut trenni enam teisipäeva õhtul peale ei tule, nii et võime lõpetada ka 8.05 ja nii ongi natuke chillim.

Kolmapäeval tegin puhkepäeva. Isegi nii, et ei teinud planku ega ühtki muud harjutust. Samas venttist lihased ka ei valutanud. Esimene tunnus, et vorm hakkab paranema. Kahjuks tundub koroona-numbrite taustal (524), et see eilne ventti oli mõneks ajaks viimane siseruumide rühmatrenn.

Neljapäeval oli jälle tavapärane jooksuharjutuste trenn. Hea, et välitrennide kohta ei ole mingitest piirangutest esialgu juttu olnud. Halb, et seal väljas hakkab vaikselt talv peale tulema. Seekord siis esimene miinuskraadidega trenn. Kui +2-ga saab kurta mudase raja ja pori üle, siis -2-ga saab hädaldada külma ilma üle. Igatahes buff paksemalt ümber kaela ja Järve metsa. Seekord olime jälle esimeses grupis ja saime Maile trenni teha - kohe alustuseks tugev sääretõstete blokk, siis põlvetõstete blokk ja nii edasi. Lõpuks läksime tagumise järsu tõusu juurde tegema sammhüppeid ja keksimisi, nii et väsitati korralikult ära ja distants (10,8 km) tuli ka keskmisest neljapäevast pikem. Jalad nii väga väsinud ei olnudki, küll aga vaim.

Reedel tegin selle peale taastava jooksu. Kehva ööune ja kodukontori päeva peale oli korraks plaan teha jooks lõuna ajal valges ära, aga ei läinudki väga valges ja lõpuks jõudsin jälle pimedas jooksma. Ei jäänud rahule - tuharalihased natuke kanged (ventti + neljapäevast), pulss kõrge ja tempo mitte eriti kiire. Püüdsin joosta kusagil 5:55 tempoga, aga pulss oli lõpuks ligi 150. Ei ole hea vormi tunnus, kuigi Garmin premeeris mind lõpuks VoMaxi näiduga 52.

Laupäeval sinna otsa tavapärane Assaku 15 km ring. Tuul oli õnneks natuke  vaiksem kui reedel, aga endiselt lõunast, ehk siis Uuesaluni pisut vastu ja pärastpoole tagant. Rahulik algus ja esimesed 3 km 5:55 tempoga, aga Vana-Tartu maanteele jõudes oli pulss ikka 150. Uskumatu vormikriis ikka. Seekord õnneks suutsin distsipliini natuke paremini hoida ja rahulikuma pulsiga joosta. Mõtlesin, et kui kogu ringi peale alla 5:50 tempos jooksen, on okei. Üldiselt nii tuli ka - kilomeetri ajad hakkasid tulema pisut alla 5:50 ja viimased 5 km tulin juba 5:45 ringis taganttuulega. Pulss 150-160 vahel, aga keskminene tempo 5:48 @155 polegi nii kehv kui kartsin. Ehk siis natuke aeglasem tempo kui eelmisel laupäeval, aga see-eest ka rahulikum pulss. Ei olnud väga hea enesetunne jooksule minnes, aga lõpptulemusena selline okei grinding.

Pühapäeval ei olnud jooksupäeva, aga oli saalihoki. Detsembris on jälle kahel pühapäeval saalihoki kavas ja läksin ka punti. Seekord meid nii palju ei olnud kui eelmisel aastal tavaliselt, aga saime kaks tiimi kokku ja mängida küll. Minul läks esimese korraga päris hästi - 5 väravat skoorisin ja kokkuvõttes olime paremad ka. Hea keskmine pingutus - väga ei pidanud ennast ribadeks jooksma ja loodetavasti jäi esmaspäevaseks fartlekiks ka energiat. 


Kokkuvõttes hooajavahelise aja kohta täitsa korralikud kuus trenni nädalas. Et esmaspäeva ja neljapäeva distantsid hakkasid vaikselt pikemaks minema, siis tervelt 48 km + intervallventti + saalihoki.

No comments:

Post a Comment