Sunday, January 11, 2015

Nädala ülevaade vol. 1

Selle aasta esimese trenninädala tegin tublilt kõik planeeritud asjad ära. Loogiline ka ju, alguses ikka motivatsioon üleval ja ega siin Eestimaa talves suuremat midagi teha ei ole ka.
Spartas jõusaalitrennid läksid tavapäraselt, nädala highlight võib-olla see, et 10 min. soojendusega läbisin sõideergomeetril 2480m, mis on rohkem kui kunagi varem.
Teisipäevane 10 km tiir oli esimene tõsiselt talvine jooks - õues -12 kraadi. Õnneks oli selge, vaikne ja kõvakstambitud lumel oli hea joosta. Aeg tavapärane 1:08.11, kuigi pulss võrreldes esimeste kordadega palju madalam. Reedene lühike jooks oli küll soojema ilmaga, aga see-eest märksa lörtsisemates tingimustes ja kohati ka libedavõitu. Aga hoidsin 6 km jooksul head tempot.
Tänane 10,21 km oli see-eest ränk, õues küll napilt üle nulli (vist), aga tuisk ja torm täie raha eest. Esimesed 4-5 km raiusin vastutuult nii et suurt midagi näha ei olnud. Kõik oli valge nii maas kui ümberringi. Tagasi kodu poole oli õnneks rahulikum ja tuul ka tagant, aga kuna kogu aeg sadas lund peale, siis mõnegi koha peal pidi sumpama ja kets käis all ringi, sest püdelat sodi polnud keegi jõudnud kokku kraapida. Aeg endalegi üllatuseks ja eriti tingimusi arvestades väga kiire 1:05.10. 10 km vaheaeg siis 1:03.50. 
Kui aastavahetusel panin endale eesmärgiks jõuda jaanuari lõpuks 1:03 vormi, siis 11. jaanuaril juba väga palju puudu ei jää. Parema ilma korral võiks olla täitsa reaalne. Pulss 169, mis on ka täiesti normi piires ja näitab, et päris maksimumi välja ei pannud.

No comments:

Post a Comment