Sunday, January 25, 2015

Nädala ülevaade vol. 3

Korralik trenninädal - Spartas olen juurde pannud nendele harjutustele, kus varu näen (eriti nt. kõhulihaste puhul kus korduste arv on tegelikult kinni ka tahtejõus, mitte ainult lihaste suutlikkuses.
Teisipäevase jooksu esimeses pooles oli mõõdukas vastutuul, aga alustasin kohe mingi 6:30-6:40 tempoga ja suutsin pulsi madalal hoida. Kui siis pärast 6. kilomeetrit nina kodu poole tagasi pöörasin, siis paugutasin järjest selliseid kilomeetriaegu nagu 6:07, 5:51 ja 5:43. Kogu ring 1:04.49 ja üsna kerge pingutusega sealjuures. Väikese säärevalu ettekäändel (ja natuke laiskusest ka) jätsin nädala teise jooksu vahele ja korvpallist reedel muidugi asja ei saanud. Täna oli see-eest ideaalne jooksuilm - libedus oli kadunud ja tuulevaikne. Võib-olla natuke liiga särtsaka algusega (esimesed kilomeetrid 6:14-6:19) oli selge, et tuleb korralik tempo. Suutsin terve ringi head kiirust hoida - kolmanda kilomeetri aeg tuli 6:00 ja kõige uimasem oli 6. kilomeeter (6:28). Kokku 1:03.25, mis tähendab, et enda jaanuarikuu eesmärgi (teha kümnekas alla 1:03) olen praeguseks täitnud (vaheaeg 1:02.09).

Vaatasin, et väga palju jaanuare ei olegi olnud kus oleks nii heas jooksuvormis olnud. Nüüd siit ainult edasi, aga samas õige, et üle pingutada ei tasu ja parem teha vähe, aga asjalikumalt ja hoida jalad korras. Veebruar on lühike kuu ja palju üle 100 km selle jooksul ka joosta ei jõua, aga kui saan kiiruse selliseks, et kümnekas tuleb tunniga, siis on juba super. Paar 13 km ringi tuleks ka kuu jooksul sisse teha.
Pärast jooksu tegin veel planki - 1:30 hoidsin ära, aga palju raskem oli pärast trenni teha. Selle võiks ka rutiiniks teha nagu venitamisegi.

No comments:

Post a Comment