Monday, August 17, 2015

Nädala ülevaade vol. 33

Eelmine nädal oli trenniga teistmoodi, sest puhkus sai läbi ja E-R tähendas jälle argiseid tööpäevi. Argiste tööpäevadega algas uuesti ka Sparta jõusaal, kuhu oli jäänud korralik 5 nädalane auk.
Esmaspäeval oligi esimene Sparta trenn. Õnneks ei olnud nii hull kui ma kartsin, aga nagu oodata oligi, midagi head ka ei olnud. Mingeid asju tegin teadlikult natuke kergemalt, osad asjad olid üllatavalt rasked (plokiga seljatõmme näiteks). Päris mitmel harjutusel kadus jõud korralikult viimasel seerial ära. Aga näiteks kõhulihaseid jaksasin igati korralikult teha.
Teisipäeval tavapärane tempojooks. Iga teisipäev ei saa uut rekordit teha ja kuna ilm oli vaatamata õhtusele kellaajale ikkagi päris soe (23 kraadi ringis), siis oli natuke liiga soe, et paugutada. Läksin lihtsalt pulsi järgi, kolmandal ringil oli ikka juba raske tempot lisada. Sihtisin nii, et kõik kilomeetrid tuleksid alla 5:30 ja selle eesmärgiga sain ilusti hakkama. Lõpuaeg 56:37 (5:26/km) ja pulss 170, mis ongi natuke rahulikum kui tavaliselt. Arvestades sooja ilma oli isegi üsna tagasihoidlik pulss.
Kolmapäevane Sparta trenn algas ja lõppes riietusruumis, kui avastasin, et spordisärk on maha jäänud. Ikka juhtub selliseid asju ja olin natuke pahane enda peale, aga rääkisime päeval Liselliga, et teeks õhtul jalgrattatiiru ja lootsin sellega pisut kompenseerida. Aga Lisell vedas alt ja nii tuligi trennivaba päev :(
Neljapäeval oli Sparta jooksugrupp. Tegime tavalise trenni, mitte midagi erilist, kuni lõpus Maile vist vaatas, et kõik on nii treenitud nägudega ja endaga rahulolevat, et lõpetuseks tegime 50m sprint + 10 kätekõverdust + 50m sprint + 10 kätekõverdust +50m sprint. Kui teile tundub, et pulss on natuke liiga madal, siis seda harjutust võin soojalt soovitada. Viimase lõigu peaaegu koperdasin mäest alla, kiirendusest oli asi kaugel. Aga vähemalt ei saa öelda, et trennis pole käinud.
Kuna laupäeval pidasime Triinu sünnipäeva ja pikaks jooksuks head aega ei leidnud, tegin pühapäeval selle järele. Assaku tiir oli palju parem kui eelmisel nädalal, aga heast vormist siiski veel kaugel. Suutsin pulsi hoida ilusti alla 160 (keskmine tuli 151), mis on hea, aga aeg ainult 1:27.14. (6:48/km). Mitte midagi erilist. Et madala pulsiga kiiremini joosta, on ikka mahtu vaja teha ja eelmised viilitud nädalad annavad siin kõvasti tunda. Ja ega seegi nädal midagi erilist ei tulnud - kokku 31-32 km tuli, aga see on paremal juhul rahuldav tulemus.

No comments:

Post a Comment