Monday, August 3, 2015

Nädala ülevaade vol. 31

Nagu karta võiski, tuli paras puhkusenädal. Pangodis oli kuigivõrd aktiivne puhkus - teisipäeval käisime seenel (Heleri Endomondo luges selle metsaslonkimise kokkuvõtteks 8 km hike). Aga peale puudelappimise, hekipügamise ja muruniitmise ei mahtunud nendesse päevadesse mitte midagi mida võiks trenniks nimetada. Neljapäeval tulime tagasi ja selle puhkusenädala peale olin nõrk ja ei läinud Sparta jooksugruppi ka (tõele au andes kallas vihma ka nagu oavarrest, nii et poleks olnud kõige mugavam trenn).
Reedel olin tublim ja võtsin ette oma Peetri kaheringilise sörgi. Esimese ringi tegin suht kiiresti suht madala pulsiga ära, aga teise ringi ajad jäid sinna 6:50 ringi ja nii ei tulnud ajast paremat kui 1:01.34. Keskmine pulss 143 siiski väga hea.
Laupäeval tegin Assaku tiiru. Ei alanud kohe hästi kui Lepiku teel oli kuradi mudane ja ehitusmasinad olid seda veel omakorda sõtkunud. Sain oma uued tossud üsna poriseks ja kohati pidin lompidest möödasaamiseks meetrises heinas kalpsama. Selle hüppamise peale käis pulss juba üle 160 ära, tempot polnud ollagi ja nagu arvata võis oli pulsi mõttes üks suuremat sorti kannatamine kogu see jooks. Assakul oli juba keeruline pulssi normi piires hoida ja kui Vana-Tartu maanteel oli veel jõhker vastutuul, siis kiskus pulss seal pidevalt üle 160 ja seega lõpetasin kodu juures ära. Puusad ka miskipärast tuikasid, ei tea kas polnud samm õige või põrutasin kusagil liiga ära. Ühesõnaga, kehv jooks, aga vähemalt tehtud. Aeg 1:26.57, mis on isegi okei, aga keskmine pulss 157 on liiga kõrge selle jooksu kohta.
Pühapäeval tegin jooksuvabalt, aga käisime Heleri ja Sofiaga Viru rabas matkamas ja sealne 5,5 km tiir läheb kirja küll.

Juulikuu saldo on seega 123 km, mis on kasinam kui lootsin. Sinna juurde veel üks 28 km jalgrattatiir ja paar Sparta trenni, aga napiks jääb. Spartaga on üldiselt ka vist sellel nädalal kehvad lood, aga ilmselt tööle tagasi tulles saab uuesti alustada. Mõnes mõttes on selline (pool)sunnitud trennipaus isegi hea, et vigastused saab ilusti välja puhatud, aga kuuajalise puhkuse järel alustada tundub natuke hirmus.

No comments:

Post a Comment