Sunday, November 8, 2015

Nädala ülevaade vol. 45

Võrreldes eelmistega oli päris hea trenninädal. Sparta trennid tulid korralikult, kuigi kolmapäeval pidin natuke järele andma - nädalane paus andis tunda ja eriti õlalihast ei jaksanud nii palju teha kui eelmisel korral. Lamades surumine on ka selliste seeriatega hästi kummaline harjutus - kaks korda teen suhteliselt kergelt ära ja kolmanda seeria ajal tuleb justkui haamer - 55 kg ei taha enam 10x üles minna.

Teisipäevane tempojooks tuli päris heades oludes ja kuigi esimese kilomeetri tegin veidi aeglasemat (5:25) ja edasi alla 5:20, siis pulss oli veel kuuendalgi kilomeetril mugavalt alla 170. Kuigi energiat ja jõudu jalgades ülemäära ei olnud, siis pulsi mõttes oli väga kerge jooks ja see lubas lõpuringil korralikult kiirendada. Viimased poolteist kilomeetrit alla 5 minuti ja kokku 1:01.35 - neli sekundit kiiremini kui eelmisel nädalal, aga et pulss oli ainult 168, siis võib öelda, et varu jäi.
Neljapäeval olin kohusetundlikult Sparta jooksugrupis. Käisime vanakal tegemas jälle liiva sees mäkkejooksu ja harjutusi. Pärast tulime mingi väiksema seltskonnaga pikemat teed pidi läbi Järve metsa tagasi, nii et kokku tuli distantsiks 10.67 km. Venitasime ja võimlesime sel korral vähem, rohkem oli jooksu, kilomeetrites siis ka.
Laupäeval korralik pikk jooks - ilm oli niru, ca 4-5 kraadi sooja ja vastik külm tuul. Õnneks taipasin kindad kätte panna. Terve esimese distantsipoole oli tuul vastu, kuidagi poolviltu Uuesalu poolt. Nii sinnapoole minnes kui Kindluse teel oli korralikult tuul vastu, aga võtsin rahulikult pulsi järgi. Tagasitee see-eest taganttuulega ja allamäge. Pulsi mõttes kontrollitud jooks ja see lubas lõpus natuke kiirendaa - viimased 3 km tulid keskmiselt 6:10 ringis, kokku 13.87 km aeg 1:28.30 (keskmine pulss 152). Keskmine tempo 6:23/km. Sellise pulsiga pole vist nii kiiresti tulnudki.
Pühapäeval tegin trennipausi, sest sõna otseses mõttes ärkamisest kuni õhtupimedani sadas vihma ja oli üldiselt selline koerakas ilm. 36 km jooksu sellel nädalal tehtud - veidi vähem kui eesmärk (40 km), aga samas väga palju katki ka pole. Kolm jooksukorda nädalas on päris okei baas.

No comments:

Post a Comment