Sunday, November 22, 2015

Nädala ülevaade vol. 47

Esmaspäevase Sparta jätsin selle tuikava hamba pärast ära. Oli naljakas õhtu - ei mäleta millal viimati esmaspäeva õhtul otse töölt koju läksin ja trenni ei teinudki.
Teisipäeval enam seda vabandust ei olnud ja läksin jooksma. Ei teinud küll tempojooksu, vaid keskmises tempos 8.4 km Kindluse tee tiiru. Keskmine tempo tähendas siis esimeses pooles sörki ja teises pooles veidi kiiremat liigutamist. Keskmiseks kilomeetri ajaks tuli nii 6:00. Üldse mitte tavapärane trenn, aga asjaolusid arvestades okei.
Kolmapäeval tegin järele esmaspäevase trenni. Ainus üllatavalt kerge harjutus oli see laia haardega seljatõmme - 50kg ei tundunud üldse üle mõistuse raskus. Muidu tavapärane värk.
Neljapäev - Sparta jooksugrupp. Teist nädalat järjest oli ilm kapitaalne koerakas ja saime vihmaga trenni teha. Ja jälle trepijooksu nii et süda paha. Trepijooksu ma jaksan tegelikult teha, see ei ole probleem. Pikad jalad ja asjad. Väljaasted treppidel tulevad ka lihtsalt, palju lihtsamalt kui mitmel teisel meie grupis. Aga koos jalgadega hüpped trepist üles on see harjutus, mis lööb pulsi üles. Keerulisemaks teeb veel see, et see nõuab teatavat tasakaalu ka (mida mul loomulikult ei ole).
Reedel tegin järele siis kolmapäevase Sparta trenni. Jälle jäi rinnalihasele eelmine nädal vahele ja rinnalt surumine oli paras haamer (kuigi hantlitega surumine oli jälle kerge). Teine koht kus see nõrkus kohe välja tuleb, on shoulder press. Ja kuna Sparta sünnipäeva tõttu toimus treenerilaua juures mingi taidlemine, siis tavapärast kõhulihaste supercombot ei saanudki teha. Tegin siis niisama rippes jalatõsteid ja keretõsteid sinna peale.
Laupäeval tavapärane pikk jooks 13.8 km. Esimesed 9 km tulid täitsa kergelt ja suutsin pulssi hoida ka õiges vahemikus. Tagasiteel Reti teele jõudes hakkas rahet sadama. Ja mitte lihtsalt rahet, vaid sellist teravat valget, mis peksis korralikult vastu nägu. Kuna siis oli just vastutuulelõik ka, sain umbes kaks kilomeetrit tõsiselt järele mõelda, miks ma sellise ilmaga jooksmas käin. Õnneks Ülemiste järve juurde jõudes sain tuulevarju ja sadu jäi ka järele. Kokkuvõttes tulin päris hea tempoga - 1:29.16. Keskmine pulss normaalne 152.
Pühapäeval oli vaja veel üks kerge jooks teha, et saada nädala kilomeetrid täis. Tegin veel ühe Kindluste tee tiiru, aga seekord hästi kerge sörgiga. Pole ammu nii rahuliku pulsiga jooksu teinud, praegu veel napilt kannatab, aga külmemal ajal ei saagi nii rahulikult joosta. Pulssi suutsin ilusti hoida lõpuni, tagasiteel Peetri pargi juures korra käis üle 150, aga keskmine 142 ja tempo 6:48/km. See Kindluse tee ring on märksa olulisemate tõusudega kui siin Peetri vahel tiirutades näeb, sellepärast ka aeglasem tempo.

Üldiselt motivatsiooni on ja trenninädala võib ka kordaläinuks lugeda. Kilomeetreid kokku 40.

No comments:

Post a Comment