Sunday, November 29, 2015

Nädala ülevaade vol. 48

Päris hea trenninädal oli, seda eriti Spartas. Kui korralikult teha need kaks korda nädalas, mis treeningkavas plaanis on, siis tegelikult läheb kergemaks küll, ja mitte vähe. Selle nädala kõige suurem edasiminek ilmselt seljas ja õlas, vähem rinnalihases (surumine tuleb ikka veel raskemalt) ja tritsepsis.

Teisipäeval oli tempojooks, aga hoolimata sellest, et õiget talve ei ole, olid Peetri kõnniteed kaetud libeda mustja jääkihiga. Ei olnud võimatult libe ja joosta kannatas, aga kurvides pidi olema ettevaatlik ja tald käis kohapeal mõnevõrra ringi küll. Võtsin tempo ka rahulikumalt 5:20 - 5:30 vahele, kõige kiirem 4. kilomeeter (5:17) ja kogu ring 11.7 km tuli 1:03-ga täpselt. Keskmine pulss 168 viitab, et varu jäi.
Neljapäevane tööpäev lõppes Viimsis nii rumalal ajal, et kuidagi ei tahtnud Spartaga enam kombineerida. Liiga hilja, et kontorisse tagasi minna, liiga vara, et Spartasse minna. Olles 17 ajal koju jõudnud, enam trenni minna ja ummikus passima hakata ei olnud motivatsiooni. Seda enam, et ilm oli külm (nulli ümber) ja vastik.
Reedel tegin keskmise tempoga 8.4 km. Esmaspäevaks lubas totaalset sügistormi (selle aasta esimene korralik) ja juba reedel andis see tunda - tuul tõusis ja kohati praktiliselt tormas. See-eest oli soe (8 kraadi) ja asfalt puhas. Tegin tunde järgi, et väga külm ei hakkaks ja 8.4 km keskmiselt 6:05-ga. Pulss 153, mis on okei.
Laupäeval ilma mõttes täpselt sama seis mis reedel, aga joosta sain vähemalt valges. Kindluse teel oli tuul korralikult vastu, aga Assakult tagasi pöörates hakkasin rohkem taganttuule rõõme nautima, nii läks jooks ka mõnusamalt. Tegin seekord pool kilomeetrit pikema tiiru - läbi Assaku ja Vana-Tartu maanteelt tagasi. Pulsi hoidsin mõnusalt alla 160 ja keskmine km aeg tuli 6:28. Kogu distants 14.35 km.

Nädal seega ca 35 km ja kogu november 132 km. Hea oleks 140-150, aga täna lihtsalt ei viitsnud jooksma minna. Selle nädala taha kilomeetrid ei jäänudki, pigem ikkagi see valutava hamba pärast tegemata jäänud pikk jooks kaks nädalat tagasi.
Detsembriks ei ennusta ka super trennikuud - järgmine nädalavahetus olen Tartus ja jõulud jätavad ka kindlasti oma jälje. Proovib nii, et jõusaali trenne vahele ei jäta ja kuskil 130 km jooksu saaks ikka tehtud.

No comments:

Post a Comment