Sunday, September 9, 2018

Nädala kokkuvõte 3. - 9. september

Septembri esimene nädal algas esmaspäeval 17 km sörgiga. Läksin Jüri terviserajale ja tegin selle üsna tuimalt ära - kolm ringi + 1,6 km väike tiir otsa. Ei olnud mingit erilist tunnet, ei olnud ülemäära raske, aga ka mitte kerge. Keskmine tempo 5:51 ja pulss 154 - oleks võinud olla madalam, aga natuke kiirustasin esimesel ringil tempoga.
Teisipäeval oli vaja teha 8,8 km. Pulsikella järgi startides läks esimene ring täiesti rabistamiseks. Üks kilomeeter tuli isegi 5:38 tempoga - way liiga kiire. Õnneks jõudsin teise ringi alguses Raunole järele. Päeval kontoris reklaamisin talle seda Jüri terviserada ja nüüd saimegi rajal kokku. Rauno tempo oli rahulikum ja viimased 3 km sain juttu rääkides tema tempos lõpuni tulla. Keskmine aeg ikkagi 5:55 ja pulss 149. Well done.

Neljapäev lõi mu treeningplaani mõra, sest pärast töist väljasõitu koju jõudes ei jaksanud kuidagi pikki intervalle jooksma minna. Tegin saatusliku vea ja lükkasin selle trenni reedeks, aga kogu nädalalõpp oli stressirohke ja reede öise olematu une tõttu ei olnud minust ka reedel mingit jooksjat. Hoopis magasin kuidagi ennast järele pärast tööpäeva ja intervalltrenn jäigi sel nädalal tegemata. Pole just eriti sage kui mul trenn vahele jääb, aga nii läks.

Laupäeval tegin 15 km rahulikult. Üsna sarnane jooks esmaspäevasega, selle vahega, et õues oli 25 kraadi sooja ja tuntavalt lämbe. Justkui suvi oleks tagasi tulnud ja sellepärast ka pulss veidi kõrgem kui tavaliselt - ei olnud lihtne tiksumine, vaid natuke ikkagi pingutus ka. Aga muidu midagi erilist raporteerida ei olnud. Kolm ringi Jüril, 15,4 km ja keskmine tempo 5:53. Pulss 153.

Pühapäeval olin kahevahel, kas teha järele reedene jooksutrenn või siis minna hoopis Peetrikatega kossu mängima. Reedel nägin Selveris Madist, kes tuletas meelde, et hooaeg on alanud ja kuigi mind eelmisel pühapäeval ei olnud, sest sõitsin alles Pangodist Tallinnasse, siis korvpall tundus ka vahelduseks päris tore. Lõpuks oli lihtne lahendus - teha mõlemad.
Kell 12 läksin Peetris jooksuringile ja tegin 9 km sörki, keskmine tempo 5:51 ja pulss 154 (veidi kõrge Peetri ringi kohta, samas õhk tundus ikka veel pisut lämbevõitu, huvitav kui kerge või raske hommiku poole maratoonaritel oli). Ja tund hiljem korvpalli mängima. Pallitunnetust ja viset muidugi eriti ei olnud, aga ausalt öeldes ise ka üllatusin, kui palju ma joosta jaksasin. See on vist see efekt, mis tulnud suvistest lõigutrennidest - spurtidest taastusin väga kergesti ära ja mingit probleemi ei olnud kõik tund aega ühe korvi alt teise alla joosta. Hüppamine on natuke teine teema - seda peab veel harjutama, aga kordagi ei tundunud pulss väga punases olevat. Nii et kuigi neljapäevane jooks jäi tegemata, siis lõpetasin nädala topelttrenniga.

No comments:

Post a Comment