Sunday, September 2, 2018

Nädala kokkuvõte 27. august - 2. september

Üks selline ei liha ega kala trenninädal oli. Natuke närviliseks tegi see, et tööl oli kiire ja õhtud olid igasugu tegevusi täis ja see tähendas, et jooksma jõudsin tavapärasest hiljem või väsinuna või siis oli vaja kiiresti oma jooks ära teha, mis üldiselt ei tekita mingit head emotsioone, vaid pigem rabistamist.
Esmaspäeval oli strateegiaseminar ja kõigele lisaks nõudis Endomondo, et teeksin 16 km (kuigi pühapäeval teadsin veel, et vaja on teha 15 km). Jõudsin umbes 18 paiku Jüri terviserajale - ja õnneks võtsin ikka kileka autosse kaasa, sest teel sinna hakkas korralikult vihma sadama. Kui vihm siis vihm - startisin lausvihmas ja umbes 3km sain korralikult märjaks ka. Siis jäi vihm järele ja tuli lihtsalt lõpuni joosta. Kaks lühikest ja üks pikk ring. Suutsin tempot ja pulssi ilusti õiges vahemikus hoida ja tulin lõpuni 5:53 keskmise tempoga. Pulss 150. Esimest korda nägin nii pika jooksu lõpus, et recovery heart rate oli alla 100 (99). Pole paha.

Teisipäeval lubasin kolleegidega keeglit mängima minna ja tegin enne seda kiirelt oma 8,2 km tiiru ära. Jürile jõudes tulin autost välja ja ei saanud paar sekundit aru, mis täpselt valesti on, kuni taipasin - täielik tuulevaikus. Pole vist kordagi sel suvel jooksnud nii, et mingit heli metsas ei ole. Isegi lehed ei sahisenud. Võib-olla sellepärast, aga tuli väga kerge jooks - 5:49 tempoga. Pulss jälle 150, aga lõpetades oli väga kerge. Õhtul tegime peetrikatega veel 2h keeglit otsa ja koju jõudsin peale 22. Keegel muidugi on salakaval - neid väljaasteid tehes juba tundsin, et tagareis saab koormust ja nii oli ka. Kolmapäeval oli juba valus trepist käia ja mõtlesin õudusega homsele.

Neljapäeval oli vaja teha 2X Long Intervals. Juba tuttav jooks, aga valutava reielihasega oli võrdlemisi raske tempot hoida. Võtsin seetõttu rahulikumalt ka. Mõlemad 20min intervallid tulid küll alla 5 minuti, aga mitte päris 4:55/km tempoga. Pulss oli teisel lõigul ka pigem kõrge ja üldiselt tuli raskelt. See pidi olema ka ainus raske jooks sel nädalal.

Reedel oli jälle kiire, et jõuaks enne Pangodi sõitu 8 km tehtud. Jürile ei hakanud sõitma, tegin Peetri 8,4 km ringil oma jooksu ära ja kuigi oli päris soe, siis oli tempo väga hea. Tempo 5:50, pigem reipa hooga läksin, aga keskmine pulss kõigest 146 ja Garmin arvas pingutuse kõigest 2.7 vääriliseks.

Laupäeval oli vaja Tartus teha 20 km rahulikult. Ei midagi erilist. Ilm oli endiselt 20 kraadi ringis, aga õhtu, nii et otsustasin startida Tiigi tänavalt ja mitte autot joogipausina kuhugi tee äärde jätta. See oli strateegiline viga. Tore oli umbes esimesed 5 km Ihasteni - tempo alla 6:00 ja pulss normis. Ihaste veidi künklikul kergliiklusteel läks tempo alla ja energia kadus ka kuhugi ära. Kui olin pärast väikest seiklemist Annelinna suuna ilusti üles leidnud, oli 10 km täis ja tundsin, et kurat, ikkagi jään janusse. Mõisavahe tõus tõmbas maha nii kiiruse kui motivatsiooni ja pärast 15 km otsustasin, et teen lühemalt ja keerasin kesklinna poole tagasi. Reielihas nii väga ei valutanud enam, aga jalad olid väsinud, lihased üldiselt valusad ja energiat ega motivatsiooni ei olnud. Asfaldil tampimine kolmandat päeva järjest ei teinud tuju ka kuidagi toredamaks ja meel oli mõru. Nii et kuigi trenninädal läks laupäevani täitsa hästi, siis pika jooksuga jäin miinusesse.

Augustikuu kilomeetrid tulid 260. Septembris tõmbab treeningplaan juba natuke tagasi ja laupäevased jooksud ei ole üle 15 km. Pärast teisipäeva on ka palju aega rahulikult trenni teha.

No comments:

Post a Comment