Sunday, March 31, 2019

Trenninädal 25.-31. märts

See nädal oli treeningplaani mõttes eelmise koopia.
Esmaspäev algas kerge sörgiga. Mul on omaette teema ja eesmärk, et esmaspäevased ja laupäevased taastavad jooksud oleksid päriselt taastavad ja 130-140 pulsiga. See tähendab, et pean sundima ennast hästi aeglaselt jooksma ja sel nädalal tuli see isegi täitsa välja. Esmaspäeval oli veel tuulevaiksem ka ja rahuliku sörgiga 7,4 km ring 6:21/km tempoga @136

Teisipäevases intervallventtis oli juba natuke parem tunne kui eelmisel nädalal. Tegin kõigepealt Kristi huvides natuke luuret ja tuvastasin, et enne venttit toimuvas reggaetoni trennis oli ainult 5 naist. Intervallventti üllatas ka pooltühja saaliga - ilmselt on alanud kevad ja ilus ilm nõudmas oma ja jooksjad-ratturid koguvad juba hooajaks kilomeetreid väljas. Marius oli koondisega Gibraltaril ja Reigo tegi teise trenni järjest. Seekord oli täitsa hea enesetunne umbes kuni 40. minutini. Siis tulid intensiivsed harjutused järjest ja jaks sai otsa, aga kohe oli lõpp ka ja vähe vaja kannatada.

Kolmapäev oli trennivaba päev ja totaalne logelemise päev, nii et ei teinud mitte midagi aktiivset.

Neljapäeval oli Sparta jooksugrupi trennis müstiliselt palju rahvast - üle 50 jooksja kindlasti. Seekord sai juba Järve metsas soojendusjooksu teha ja ainult jõulinnaku juures oli libe jääkiht veel maas. Tegime jälle Toomase grupis harjutused kaasa ja pärast paar kilomeetrit lõdvestuseks ka. Enesetunne oli natuke rakem kui eelmisel nädalal, sest intervallventti oli veel tunda, eriti Reigo väljaasted reie taga lihsates. Kokku päris 9 km täis ei saanud, aga peaaegu - 8,73 km

Reedese pika jooksu ajaks oli jälle ilm tuuline nagu eelmisel nädalal (vaatasin treeningpäevikust järele, eelmise aasta kevadel küll nii tormiseid ilmasid ei oolnud) ja läksin esialgu rahulikuma tempoga minema, aga Assakult tagasi pöörates oli tuul veidi vähem vastu ja viimased kilomeetrid Vana-Tartu maanteel tulid juba päris kiiresti - alla 5:50. Jalad ei olnud nii kerged kui eelmisel nädalal, aga pulsi mõttes oli hea jooks ja isegi lõpus kiirendades jäi pulss alla 150. Kokkuvõttes 15,22 km 5:56/km tempoga @146. Vaatasin täitsa huvi pärast järele - umbes sama pikad jooksud sama tempoga tegin eelmise aasta augustis, aga siis oli keskmine pulss 150-155 vahel. Pika jooksu vorm on igatahes praegu juba kevadel parem kui eelmisel aastal.

Laupäevane lühike taastav jooks tuli oodatult natuke raskemalt kui esmaspäevane. Ilm oli juba päris soojaks läinud ja läksin jooksule ilma mütsi, buffi ja kinnasteta. Väike viga, arvestades kui aeglase pulsiga ma seda tiksun. Veidi jahe hakkas, aga 11 kraadi on juba täitsa kevadine ilm. Kilomeetrite ajad jäid alla 6:30, aga pulss veidi kõrgem kui esmaspäeval. Kokku 7,37 km 6:25/km tempoga @138.

Pühapäevasele fartlekile läksin päris suurte ootustega. Ilm oli vihmane ja jahe, aga nii tormine ei olnud kui eelmisel nädalavahetusel. Sellest hoolimata riietusin tagantjärele tarkusena liiga soojalt ja kuidagi algusest peale oli raske - juba soojendusjooksul oli samm tönts ja pulss normaalsest kõrgem ja lõikudega alustades oli selge, et täna on kehvem päev. Kui esimesed kolm ringi tegin umbes 5:20 alla ära, siis Assakult alates oli pulss korralikult punases ja ei taastunud 3 minutiliste pausidega kuidagi ära. 5. ja 6. lõigu lasin vastutuules juba üle 5:30 ja kuigi viimane oli natuke kiirem, siis kogu trenn oli neetult raske. Enne lõdvestusjooksu pidin isegi natuke jalutama, et pulssi normaalsesse tsooni saada. Kokku 15,43 km 1:29.37-ga. Lõigud 5:13-5:34. Endal on küll tunne, et peaks suutma kiiremini ja kergemini joosta kui see, aga pulsi järgi olin pidevalt punases ja Garmin märkis pärast trenni reitinguks 4.6.

Nädal kokku täitsa korralik trenninädal - 54 km + intervallventti. Pikkade jooksude vorm tundub olevat päris hea, aga pean harjuma kiiremini ka kõrgema pulsiga jooksma.





No comments:

Post a Comment