Sunday, March 3, 2019

Trenninädal 25. veebruar - 3. märts

Viimane nädal enne märtsikuud ja puhkust, viimane nädal vanas trennirütmis ja -graafikus.

Esmaspäeval tegin pärast tööpäeva tavapärase sörgi. Veel ei riskinud Peetris joosta, vaid jätkasin Järvevana suunal. Ilm oli natuke liiga tuuline selleks, et päris mugav oleks, aga tempo oli hoogne ja kilomeetri ajad tulid alla kuue minuti. Kokku 8.64 km 5:58/km tempoga. Pulss 151 - kõrgem kui oleks tahtnud, aga see tuli sellest kui Järvevanal vastutuult raiusin.

Teisipäeval olin ilusti kohal intervallventtis. Keda kohal ei olnud, oli Marius ja see tähendas, et Reigo tegi jälle trenni. Mulle ei meeldi tema stiil, kus järjest on kaks sama harjutust - jätab natuke vähem taastumiseks. Kuna eelmine trenn jäi ka vahele, siis olin seekord nõrk ja viilisin rohkem kui mulle endale ausalt öeldes meeldis. Järgmised nädalad pole ka selles mõttes midagi paremat toomas, sest uuesti saan venttisse 19. märtsil ja siis on kaks nädalat pausi selja taga.

Neljapäeval oli spordihall üsna tühi. Brit tegi seekord trenni, aga kõigepealt jooksin paar kilomeetrit ümber staadioni ringe, enne kui aru sain, et õhku on palju rohkem ja müra vähem. Koolivaheaja tõttu olid kõik noorte kergejõustikutrennid kadunud ja saal praktiliselt tühi. Venttist olid pirnlihased veidi valusad, aga 6 km soojendust tulid väga kiire tempoga. Briti õhutusel tegime seekord lõike püramiidis - 100m+150m+200m+250m+200m+150m+100m üle 200m. Pikad lõigud võtsid korralikult võhmale, aga Garmin teadustas, et kilomeetri aeg tuli 4:58. Pärast lõike veel tõkkeharjutused ja väike lõdvestusjooks. Kokku tuli 10.70 km.

Kuna neljapäeval oli enesetunne täitsa okei, siis reedel läksin pikale jooksule üsna hea enesetundega. Ilm oli pööranud külmaks ja miinuskraadidesse, aga jooksin seekord Peetris - oma tavapärase 8,4 km + 7 km ringi. Pulsikell, mis juba neljapäeval hallis trikke tegi, viskas reedel ka miskipärast teibaid - mingil hetkel viskas +10 ja siis jälle viivitusega pulsi madalamaks. Ühel hetkel hakkas näitama 160-170 vahele, mis on tempojooksu pulss, aga ei tempo ega enesetunne küll raske ei olnud. Jalad pidasid ka ilusti teise ringi lõpuni vastu ja kerisin kilomeetri aegu viimases lõpus alla 6 minuti. Kokkuvõttes mitte eriti muljetavaldav 15.44 km 6:02/km tempoga ja ebausaldusväärne pulss 157

Laupäevasel sörgil oli seevastu hoopis teine ilm - soe ja tormine. Tugev tuul möllas terve päeva ja ei jätnud jooksule ka mõju avaldamata. 8,4 km ring tuli 50:16-ga, keskmine tempo 6:01/km. Pulss 150 - natuke kõrgem kui vaja, aga tänu tuulele. 

Pühapäeval selle hooaja viimane korvpall. Korraliku meeskonnaga saime 5 vs. 5 ühe vahetusega mängida. Hea tempo ja hea mänguga sai trenninädalale punkti.

Kokku 43 km jooksu + intervallventti + korvpall. Nädalavahetusel sain Ahtolt ka märtsikuu treeningukava. Puhkusel lubatakse põhimõtteliselt hõlpu - kerged 35-45 minutit jooksud, aga uut nädalat alustan fartlekiga ja ülejäänud märts tähendab jooksu mõttes ka intensiivsemat trenni kui jaanuaris-veebruaris.



No comments:

Post a Comment