Sunday, October 13, 2019

Trenninädal 7.-13. oktoober

Esmaspäevane taastav sörk oli selline mittemidagiütlev. Tempo mõttes parem kui eelmise nädala jooksud, aga Tartu poolmaraton ikka veel jalgades. Ilm oli jahe, aga tuulevaikne, nii et tingimuste üle eriti kurta ei saa.

  • Distants 7,38 km
  • Keskmine tempo 6:07/km
  • Keskmine pulss 138
  • Garmin Index 2.0
  • VoMax 52


Teisipäeval oli selle hooaja esimene intervallventti. Triin ja Kertu veel viilisid, aga Annikaga olime kohal. Keda ei olnud kohal, oli Marius - nii et trenni andis Reigo. Seetõttu saime rohkem väljaasteid ja vähem toenglamangus olla. Väga hull ei olnudki, sest mingeid harjutusi ikka suve jooksul Ahtoga on tehtud. Kella vaatasin esimest korda umbes 25 minuti peal - ei olegi kõige hullem. Sain sellest ka aru, et kui ma muidu jaksan kätekõverdusi normaalselt teha, siis kõrge pulsiga mitte eriti. Arenguruumi kevadeni on.

Kui teisipäeval oli enesetunne pärast trenni päris chill, siis kolmapäeval hakkasid erinevad lihased progressiivselt valutama ja neljapäeva hommikul voodist tõustes oli ikka selge, et ventti on midagi muud. Selle lihasvalu pealt läksin neljapäevasesse jooksuharjutuste trenni ja kui oli võimalus valida, siis hiilisin Toomase kergemasse gruppi. Jooksuharjutustega sai kõhulihastest valu ja väsimuse välja raputatud, aga tagumised reielihased olid ikka veel veidi kanged. Muidu oli hea trenn. Jooksudistantsi kogunes täpselt 8 km, aga pulsinäitajad ei ole eriti usutavad, sest unustasin pulsivöö koju. 

Reedese pika jooksu lükkasin laupäevaks, et jalad jõuaks venttist ära taastuda. Ette ruttavalt võin öelda, et see eriti ei aidanud - läksin päeval sellise vihmaeelse ilmaga jooksma ja panin igaks juhuks kileka ka peale - vist poleks olnud vaja. Ilm oli tohutult tuuline - esimese kilomeetri lükkas tagant, Vägeva teel jälle vastu ja Assakult tagasi sain vastutuules raiuda. Ei tea, kas eelmise nädalavahetuse poolmaratonist, teisipäevasest venttist või neljapäevastest pöiahüpetest, aga olin täiesti väsinud - tempo tavapärase 5:40-5:50 asemel napilt alla 6:00/km ja mitmed kilomeetrid isegi aeglasemad. Pulss oli punases juba esimese kolme kilomeetriga ja Assakult tagasiteel raiusin juba pigem aeroobset jooksu, mitte rahulikku pikka jooksu. Viimased 5 km tundsin ka seda, et jalad on toorelt väsinud - kõik lihased, nii reied kui sääred. Sellest ka ilmselt aeglane tempo. Kangutasin kuidagi lõpuni ja otsustasin, et pühapäeval on mõistlikum teha jooksuvaba päev.
  • Distants 15,19 km
  • Keskmine tempo 5:57/km
  • Keskmine pulss 150
  • Garmin Index 3.2
  • VoMax 52


Kilomeetrite osas tagasihoidlik nädal - 31 km + intervallventti. 


No comments:

Post a Comment