Sunday, December 22, 2019

Trenninädal 16.-22. detsember

Nädal algas esmaspäeval juba tavapärase Rahumäe fartlekiga - võib-olla isegi viimase Rahumäe fartlekiga sel aastal, sest Toomas lubas neljapäeval, et 23.12 trenn tuleb rahulikum ja Järve metsas ja 30.12 plaane ei tea.
Vist esimest korda jooksime Rahumäele täiesti normaalse pulsiga mingi 5:50-6:00 tempos. Ilm oli soe ja märg (õnneks ei sadanud), nii et paras mudafartlek oli. Tegime jälle neidsamu suuri kolmnurki (kus kaks pikka lõiku, üks koos tõusuga, ning üks lühike). Tempo oli kiire - Triin tõmbas suht esimesel sirgel täpiks ära, Kertu sai oma diisli kusagil kolmandal ringil tööle ja tulime Annika ja Urmasega lõpuni, kuigi puhtalt kella vaadates tulid pikkade sirgete lõigud 4-6 sekundit kiiremad kui eelmisel nädalal. Neljandal ringil väänasin muda sees oma hüppeliigest - natuke valusalt, aga õnneks pigem selline pooltõsine ehmatus. Jooksin lõigud lõpuni ja siis tegime treppe ka. Hoidsin jalga nii palju, et treppidel hüppeid ei teinud, aga jooksud tegin kaasa.
Tagasi sörk Spartasse läks alguses rahulikult, aga pärast Järve metsas allamäge üsnagi hoogsalt. Mingi 160-se pulsiga oli ootamatult mugav joosta ja kerisin rahulikult kilomeetrid 5:10 tempos. Trenni lõpus näitas Garmin, et laktaadilävi on 4:33/km @182. Nii head taastumist nii kõrge pulsi pealt pole vist kunagi olnud. Tegi meele heaks ja tuju rõõmsaks, et vist hakkab lõpuks vormikõver ülesmäge minema.
  • Distants: 12,65 km
  • Keskmine pulss: 153 (max 190)
  • Lõigud (200m-380m): 3:36-4:19 tempoga
  • Laktaadilävi: 4:33 @182
  • Garmin Index 3.4
  • VoMax 51

Teisipäevasesse intervallventtisse jõudsin täitsa õigeks ajaks, et jooksulindil kerge soojendus teha. Mõtlesin sörkida 10 minutit 6:00 tempos, aga lõpuks tegin 12 minutit ja sain juba särgi natuke märjaks. Turja- ja kaelalihased saab kuidagi väga kangeks seal lindi peal, sest jooksuasend ei ole väga loomulik kui kogu aeg tahaks neid näidikuid vaadata ja pilku all hoida. Soojas saalis tundus raske joosta, aga randmelt pulssi kontrollides oli see mugavalt ~140 ringis.
Ventti algas täitsa tavapäraselt - Marius väga ei üllata sellega, et järjest tulevad harki-kokku, kõhulihased ja alt läbijooksud. Siiski, trenni esimene pool oli intensiivsem kui tavaliselt - palju hüppeid ja toenglamangus harjutusi + plangud ja kõik tundusid ümberringi üsna kapsad olevat. Poole trenni peal pidime hüppeid tegema ja tundsin kuidas säärelihas tõmbab lihtsalt nii hullult krampi, et ei ole võimalik väga teha. Põrkasin poolhädised hüpped kuidagi ära, aga kuidagi ei saanud üle sellest, et lihased nii reageerivad.
Trenni teine pool oli natuke staatilisem ja horisontaalsem, aga selleks ajaks olid kõigil nii särgid kui matid kui põrand läbimärjad, nii et pärast trenni arvasid mitmed, et täna oli kuidagi eriliselt raske. Ilmselt selle pärast oligi, et esimene pool nii intensiivsed harjutused üksteise järel, aga aasta viimane ventti ikkagi ju - järgmisel korral näeb jälle jaanuaris ja siis on jälle raske.

Neljapäeval oli Sparta jooksugrupi trenn üsna rutiinne ja tavaline. Enamik hoidsid ennast Audi vana-aasta jooksuks ja läksid Toomasega kergemaid harjutusi tegema. Me tegime väiksema grupiga koos Mailega sammhüppeid ja pöiahüppeid, aga ikkagi natuke kergemalt kui tavaliselt ja nii väsitav trenn ei olnudki.

  • Distants 8,64 km
  • Keskmine pulss 140 (max 181)
  • Garmin Index 2.4 (eelmisel nädalal 2.8)
  • VoMax 51
Reedel tegin kodutööpäeva ja käisin hommikul Sanderi juures oma reielihase muret kurtmas. Sander oli nõus, et tõenäoliselt puusast tingitud häda ja tunniga mudis ja venitas mu puusaliigese korralikult lahti. Ära tulin üldse mitte valutava jalaga ja harjutustega edaspidiseks.
Pärastlõunal käisin hambaarsti juures tarkusehammast  välja tõmbamas, mistõttu pika jooksu jätsin ära.

Laupäeval oli hamba osas olemine täitsa inimlik. Hommikul sain juba väga normaalselt süüa ja hambaid pesta, nii et meeleolu oli täitsa hea. Õhtul oli Sparta jooksugrupi jõulupidu - sain eriauhinna aasta kõige varasema trenni jõudjana. Õhtu venis päris pikale - lõpetasime Mustas Puudlis umbes kella 4 ajal hommikul ja gin-tonic läks klaaside kaupa (+ hotshotid, mida Triin ässitas).

Pühapäevaks oli kalendrisse märgitud rahulik sörk, aga ärkasin hoolimata hilisest kojujõudmisest juba kella 9 ajal üles (süüdistan neid hotshot-e). Kerge kadakamarja järelmaitse oli olemas, aga üldiselt hoidis Bombay mind hellalt ja mingit kassi peal polnudki. Jätsin ikkagi sörgi tegemata, sest olin natuke laisk ja uni pressis ka päeva jooksul peale. Selle asemel käisin hoopis poes ja tõin jõulukuuse koju, et Helenal oleks homme midagi ehtida. Päev möödus tagasihoidlikult vedeledes.

Selle nädala saldoks tagasihoidlik 21 km, aga järgmisel nädalal juba jooksu rohkem, sest intervallventtit ei ole ja kuna nende jõulude ajal eriti palju ringi sõitmist ei toimu, siis pole koduste pühade puhul trennitegemise osas erilisi vabandusi.

No comments:

Post a Comment