Sunday, February 2, 2020

Trenniblogi 27. jaanuar - 2. veebruar

Nädal algas sanktsioneeritud puhkepäevaga ja strateegiaseminariga Luhtres. Ainus jama oli see, et võõras kohas ei tulnud miskipärast pool ööd und ja see tähendas, et teisipäevale vastu läksin enam-vähem nelja tunnise ööune pealt. Kui strateegiaseminari hommikupooliku kandis sellega ilusti välja, siis teisipäeva õhtuse intervallventtini oli veel tükk aega minna ja hea meelega oleks hoopis pärastlõunal koju magama jäänud.
Läksin siiski trenni, panime mõttes Triinule puudumise kirja ja olime valmis Mariuse 55 minutiks kütmiseks. Kes aga valmis ei olnud, oli Sparta suure saali plaadimängija - esimesed viis minutit läks Mariusel selle tööle saamiseks ja ma kahtlustan, et ka trenn oli seetõttu par minutit lühem kui tavaliselt. Intensiivne hüpete blokk tuli kusagil 10-20 minuti vahel ära ja pärast seda läks oluliselt lihtsamaks ja staatilisemaks. Ühe kõhulihaste seeria järel kõhuli keerates ja venitades kuulsin korraga kuidas tasku juures käis krõks, mis tähistas Sparta kaardi pooleks murdumist - oligi juba rohkem kui seitse aastat vastu pidanud. 
Üldiselt oli hoolimata lühikesest unest enesetunne hea. Üksikud harjutused tundusid rasked, aga üldiselt oli pigem keskmisest kergem trenn ja kella järgi sain kokkuvõttes ikkagi 51 minutit trenniaega kokku. Keskmine pulss 120 näitab, et hüpetel andsin endast pulsi mõttes 100%.

Kolmapäeval oli nädala esimene jooksutrenn - lühike 30 minutit taastavat jooksu. Ilm oli veidi udune ja tuulevaikne ja piisavalt soe (Peetri kooli juurde jõudes tundus korraks isegi liiga soe) ja hea oli joosta. Proovisin hoida pulsi veidi rahulikumana, kuid 6:00 lähedane tempo oli ka niimoodi jõukohane. Vana-Tartu maanteel allamäge joostes tuli kilomeeter 5:55-ga, aga muidu natuke aeglasemalt. Hea kerge sörk. Kodu juures pidin jälle ühe majapikkuse juurde jooksma, et 30 minutit täis saada.
  • Distants 5,06 km
  • Keskmine tempo 6:02/km
  • Keskmine pulss 137
  • Garmin Index 2.2
  • VoMax 53
Neljapäeval oli seevastu korralik hallitrenn. Teadsin, et Triin, Leonid ja Kertu puuduvad, aga naisi eriti palju seal rohkem ei käigi. Soojenduse lõpus saabus küll Brit kohale, kes päästis naiste au. Seekord siis veidi väiksem seltskond, aga mõnus oli ikkagi.
Ise jõudsin natuke liiga vara kohale ja tegin pika soojenduse (45 min ja 7+ km). Natuke jooksuharjutusi ja siis lõigud. Seekord tegime 6x200m ringi peal. Esimene ring jälle väga kiiresti 36 sekundiga, edasi läks natuke raskemalt ja pingutasin 39-40 sekundi vahele ringe lõpuni välja. Siis tõkkeharjutused ja lõpuks 5x90m kiirendused pikal sirgel. Need sain umbes 14-15 sekundiga tehtud, kuigi tundusid pingutuse mõttes isegi rakemad kui 200-meetrised lõigud. Lõpuks lõdvestus ja korralik venitamine.
Kokkuvõttes üle 11 km jooksu - eeldatavalt siiski rohkem, sest Garmin päris täpselt ei tundu siiski sisetingimustes mõõtvat.
  • Distants 11,74 km
  • Keskmine tempo 5:55/km - ei näita midagi
  • Keskmine pulss 149 (max 186)
  • Lõigud 6x200m (36-40 sek) + 5x90m (14-15 sek)
  • Garmin Index 3.0
  • VoMax 53
Reedene taastav jooks oli selline keskmine. Teadsin, et eelmise nädala kerget enesetunnet päris ei ole ja üldse - alla 6:00 tempo taastava pulsiga on väga haruldane, aga sellegipoolest hakkasin väga kiiresti kodu juurest minema ja kilomeetri ajad tulid 6:05 ümber. Järveküla kooli juurest sain ka kerges taganttuules juba tšillida, ja allamäge kilomeeter tuli 5:58, aga väga tempot lisada siis enam ei saanud. Kokkuvõttes selline keskmine jooks.

  • Distants 5,06 km
  • Keskmine tempo 6:04/km
  • Keskmine pulss 140 - veidi liiga kõrge
  • Garmin Index 2.3
  • VoMax 53
Laupäevane pikk jooks läks üsna pekki, tegelikult juba enne seda kui jooksma läksin. Ei vaadanud hommikul ilmaennustust ja viivitasin natuke kaua, nii et kui kella 14 ajal startisin, siis sadas juba vihma ja prognoosid ei lubanud kuivemat ilma enne õhtut. Panin siis kileka selga ja hakkasin minema. Ilm oli küll kergelt plussis, aga vihm oli külm ja kerges vastutuulest peksis vastu nägu ja muutis olemise väga ebameeldivaks. Uuesaluni jooksin vastutuules ja tegelikult juba Vana-Tartu maanteelt oli pulss üsna piirajas, kuigi tempo ei olnud eriti kiire, napilt alla 6:00. Assakult läks olemine õnneks mõnusamaks ja taganttuulega tempo ka natuke kiiremaks, aga selleks ajaks oli jooks oma töö teinud ja pulsi mõttes väga juurde panna ei saanud ilma et üle 150 kisuks. Enam-vähem ainus hea asi oli see, et jalad olid päris head ja säärelihased ei väsinud selle 18 km peale ära ka siis kui juba Peetris väikesel ringil olin. Ilm läks vihmast üle lörtsiks ja siis põhimõtteliselt lumeks, aga tee oli siiski puhas, kuigi viimased 5 km muutus see õhuke lörtsikiht natuke libedaks.
Tempo mõttes aga keerasin aega sama hästi kui 2 nädalat tagasi, kui Triinuga koos seda tiiru tegime. Ei olnud hea ilm ega hea päev vist ka.
  • Distants 18,00 km
  • Keskmine tempo 5:56/km
  • Keskmine pulss 150 - nojah, isegi hästi
  • Garmin Index 3.1
  • VoMax 52

Pühapäeval toimus saalihoki. Esimene veebruaris (kokku kolm pühapäeva). Jõudsin seekord haarata õige pika varrega vasakukäeliste kepi ja palju parem oli kohe mängida. Kohe nii palju parem, et esimeses kahes mängus jõudsin skoori teha (võitsime mõlemad 1:0) ja kolmandas mängus andsin väravasöödu (võitsime 2:0). Siis meie jõud rauges ja viimased mängud võidurõõmu maitsta ei saanud ja ise ka ei olnud mänguga päris rahul. Higi sai see-eest korralikult lahti ja hea oli natuke aktiivselt liigutada.


Nädala kokkuvõtteks hoolimata esmaspäevasest puhkepäevast 6 trenni. Jooksudistantsiks seekord 43 km + intervallventti + saalihoki.







No comments:

Post a Comment