Sunday, August 30, 2020

Trenniblogi 23.-30. august

 See jooksunädal on läinud erakordselt hästi. Ei tea kas sellest, et ilmad on natuke mõnusamad (jahedamad ja tuulevaiksed) või sellest, et suvel tehtud trenn hakkab lõpuks oma tulemusi näitama, aga nii kiiret taastumist Ülemiste jooksust ma küll ei oodanud. Esmaspäevane rahulik jooks tähendas 5:30-5:40 tempoga sörki ja pidin kohati isegi 5:30 pealt hoogu juurde panema, et pulss ikka 140 peal püsiks. Kuna strateegiaseminari tõttu seekord teisipäevasesse Sparta trenni ei jõudnud, siis tegin 5x2min + 5x1min fartleki kolmapäeval Peetris ja Assakul iseseisvalt ja nii kerget-kiiret lõigutrenni pole ka vist varem teinud. Kõigi taastavate lõikude tempo oli kusagil 5:40-5:50 vahele ja lõigud kiiremad kui eelmised kaks korda näiteks Tartus sarnast trenni tehes. 

Sellise jooksuvormi pealt tegin Tartus laupäeval 25 km pika jooksu. Mis siis, et 20+ km jooksu pole alates juulikuust teinud. Tekitasin endale sobivalt täpse 8,33 km Anne kanali - Ihaste ringi ja tiksusin seal 20 km väga lõdva sammuga 5:40 tempos (pärast arvutasin, et keskmine pulss vist 146 selle lõigu peale) ja siis veel 5 km @5:28 veidi reipamalt. Jaksasin joosta hoolimata sellest, et neljas trennipäev järjest ja vähemalt pulsi ja väsimuse mõttes olen neist jooksudest alati ära taastunud. Terve selle nädala saldo oli täiesti korralik 70 km ja ei tundunud raske. Nüüd kui pühapäevane puhkepäev ka selja taga, ei ole tunnet, et oleksin mingit väga julma trenni teinud. Garmin näitab ka juba nädal aega VoMaxi-ks 54 ja ütleb, et põhimõtteliselt selle aasta parim vorm on käes.

Mis on kehvasti, on see, et pole seda vormi kusagil realiseerida. Kalendris on nüüd tühjus kuni Raplani ja kui sellel nädalal teised Spartakad supertulemusi paugutasid (kes Kihnus, kes Võrus, kes Kuressaares) siis ikka natuke näris küll. Miks minul ei klapi - ei jooksuvormi ajastamise ega ilmadega. Jääb ainult loota, et sügisestel jooksudel on ka lisaks jahedale ilmale tuulevaiksed olud nagu praegu.

Aga neid sügishooaja jookse hakkab üha vähemaks jääma - see nädal teatas Ööjooks, et nemadki jätavad ürituse ära ja teevad jooksu virtuaalsena (minu laupäevane 25 km andis poolmaratoni tulemuseks 1:58.10 ja see läks ka Ööjooksu protokolli kirja). Loodetavasti Rapla ja Tartu ikkagi toimuvad ja saab selle hooaja tulemused seal ära joosta.


No comments:

Post a Comment